Košarka

Vučević nakon partije karijere: Bili smo vrlo agresivni napadački

Naš slavni centar Nikola Vučević nije želio da pretjerano ističe lični učinak, nakon fantastične partije u pobjedi Čikago Bulsa nad aktuelnim NBA prvakom Golden Stejt Voriorsima 132:118.

Za oslabljeni tim ,,bikova“ (bez prvog strijelca Derozana, koji se oporavlja od povrede) Baranin Vučević je upisao 43 poena (rekord karijere) uz sjajnih 13 skokova, po četiri asistencije i ukradene lopte. Pogađao je iz svih pozicija, posebno efikasan bio u završnici, imao izuzetan doprinos u odbrani… Stigao je do devetog uzastopnog dabl-dabl učinka i značajno popravio formu od početka zime.

“Mislim da je ono što je ovog puta napravilo razliku, razlog zašto sam ušao u dobar ritam, je to što smo zaista dobro ,,kretali“ loptu. Bili smo vrlo agresivni napadački i ja sam mogao da se nađem u mojim dobrim pozicijama. Nijesmo bili statički kao u prethodnom meču tako da je bilo mnogo lakše igrati u tom napadačkom ritmu. Kada je veliki broj mojih šuteva u pitanju, nijesam morao da ,,radim“ mnogo u tim situacijama. Jednostavno, otvorene situacije, trojke, prilike pod košem, sve je bilo dobro i kad timski igramo tako onda je lakše za svakog”, rekao je Vučević u programu ,,Bulls Postgame Live“.

Njegov saigrač bek Ajo Dosunmu istakao je Nikolinu dinamičnost u igri, jer pogađa trojke, ,,flotere“, ,,horoge“, iz bloka…

“Sve to ima u arsenalu. Takođe je vrlo nesebičan, u pik’en’rolu kad osjeti da nije dobra situacija za njega traži igrača na ,,slabijoj strani“… Volim da igram sa njim, nije samo realizator, izuzetan je skakač, odličan u piku, uvijek želi da ljudi oko njega uspiju i to mi se dopada kod njega”, rekao je Dosunmu.

Čikago je trenutno deseti u Istočnoj konferenciji sa skorom 20-24, ima tri trijumfa manje od Indijane na osmom mjestu. Učinak Vučevića je 17,5 poena, 10,9 skokova i 3,1 asistencije u prosjeku, uz 52,4 procenta šuta iz igre ove sezone.

Donoven: Moramo iskoristiti Nikolu

Bili Donoven, trener Čikaga, nagovjestio je bitniju napadačku rolu za Vučevića u mečevima pred nama.

“Jednostavno, moramo Nikolu istkoristiti što više možemo. Ne samo u situacijama kada želimo realizaciju preko njega, već da ustanovimo kada tačno je lopta u njegovim rukama jer je zaista dobar distributer lopti, ne forsira šuteve. Najbolja stvar kako da ga zadržite u ritmu je da mu se prosto obezbijedi lopta u rukama. I kad ne postiže poene, mislim da je vrlo važno za nas da ga napadački što više uključimo u igru”, rekao je Donoven.

Send this to a friend