Košarka Dobre vijesti za našeg asa

Vučević srećom lakše povrijeđen

Naša NBA zvijezda Nikola Vučević nije ozbiljnije povrijedio skočni zglob.

Očekuje se da povreda bude potpuno zaliječena do starta nove sezone naredne sedmice.

Centar naše reprezentacije se obratio javnosti, sa željom da navijače ekipe sa Floride uvjeri da nije suočen sa ozbiljnijim problemom.

“Radi se samo o tome da sam nezgodno stao i osjetio bol. Ne radi se o opasnijem istegnuću. Da nije pripremna faza i da smo već u ritmu ligaških mečeva, možda bih i nastupio u nekoj mjeri protiv Bostona. Ovako, odluka je bila da presjedim i da sačekam da bol potpuno umine, da ne bih rizikovao pogoršanje te ili neku drugu povredu”, rekao je Vučević za Orlando Sentinel.

Sa njim u postavi Orlando je ostvario tri rutinske pobjede na startu priprema. Potom je ubjedljivo poražen bez našeg Ol-star centra od Bostona…

“Bitno je da probamo i varijante bez mene u rotaciji. Siguran sam da mladi Mo Bamba može da me odmijeni na pravi način”, rekao je Vučević.

Za večerašnji duel sa Atlantom trener Stiv Kliford najavio je da će uključiti veliki broj igrača u rotaciju, a očekuje se i da Vučević dobije makar manju minutažu.

Prošle sezone imao je učinak od 20.8 poena, 12 skokova i 3.8 asistencija po meču, što je najbolji lični skor u NBA karijeri do sada za Crnogorca.

Send this to a friend