Košarka WABA liga

Vučice u Bemax areni igraju dvomeč sa Celjem

Vladan Radovic, Foto: Pobjeda/I. Božović

Košarkašice Budućnost Bemaxa u naredna dva dana odigraće dva meča protiv Celja u okviru WABA lige. Istinski regionalni derbi tokom posljednje decenije, u prvom dijelu sezone nije odigran, jer je tim iz Slovenije zbog propisa u svojoj zemlji imao problem sa putovanjima, pa je sada u dogovoru dva kluba dogovoreno da se oba meča (2. kolo i 9. kolo) ova dva rivala odigraju u ,,Bemax areni” u petak i subotu.

,,Plave” su 2020. završile kao lideri sa učinkom 7-1, dok je Celje za skorom 4-2, pa je jasno da su ova dva tima uz dvije bugarske ekipe glavni pretedenti za fajnal for. Baš zbog toga dva derbija u Podgorici mogu imati veliki značaj kada je u pitanju raspored uoči završnog turnira.

“Igramo protiv ekipe Celja, a to je pravi regionalni derbi. Jako slične ekipe, jer ove sezone ni mi, a ni Celje, nijesmo dovodili pojačanje, već smo se opredijelili za mlađe igračice”, kazao je trener Vladan Radović.

Mladi stručnjak na klupi Podgoričanki analizirao je rivala.

“Na poziciji 1 imaju dvije jako mlade igračice, a na poziciji 2 njihova najbolja igračica Bogićević. Od iskusnijih tu je i Seničar. Međutim, na poziciji 5 je Mojca Jelenc, jako talentovana petica, visoka dva metra, sa dobrim šutem, tako da ćemo morati da napravimo prepoznatljivi intezitet igre. Mislim da smo u dobrom ritmu i nadam se da možemo nastaviti dobar niz”, podvukao je Radović.

Optimistički raspoložena pred mečeve sa Celjem bila je i Patricia Bura, prvotimka ,,plavih”.

“Na našoj strani su kvalitet i iskustvo, što moramo iskoristiti u mečevima protiv Celja. Ako uđemo u meč maksimalno koncentrisano od prvog minuta da rezultat neće izostati i da sa dvije nove pobjede možemo da napravimo dodatni iskorak ka našem cilju”, rekla je Bura.

Utakmica se igra u ,,Bemax Areni” igra se u petak, sa početkom u 17 časova, a drugi meč već u subotu takođe od 17, u istoj dvorani.

Send this to a friend