Košarka ABA 2

Vujačić pred debi: Vjerujem u momke

Darko Vujačić

Košarkaški klub Sutjeska otputovao je jutros u Široki Brijeg na posljednji „balon“ NLB ABA2 lige.

Poslije deset kola KK Sutjeska je na učinku od šest pobjeda i četiri poraza i velikim šansama da se plasira u plej-of regionalnog takmičenja.

Uoči odlaska u Široki Brijeg došlo je do promjene na klupi, pa je Velimira Gašića naslijedio Darko Vujačić, bivši igrač Sutjeske. Vujačić će na klupi debitovati sjutra (15) protiv banjalučkog Borca, najjače ekipe u ovom takmičenju. Poslije Borca slijede utakmice protiv Zlatibora (petak, 15 h) i Mladosti (nedjelja, 19 h).

„Prije svega moram da kažem da mi je jako drago što sam u klubu za koji me vežu lijepe uspomene i sa kojim sam ostvario lijepe rezultate. Zatičem ekipu u teškom stanju, ali svi smo tu da do kraja izgaramo i izađemo iz rezultatske krize“, kazao je Vujačić uoči predstojećeg turnira.

Sutjeska je u Široki otputovala nakon poraza od Milenijuma u domaćem prvenstvu.

„Predstoji nam „balon“ u Širokom Brijegu – gledamo da popravimo formu koliko možemo, da spremimo utakmicu što bolje, koliko nam vrijeme dozvoljava. Ne možemo za dan, dva pripremiti dosta stvari, ali očekujem da će ekipa reagovati najbolje što može. Sve što je iza nas gledamo da zaboravimo – dosta loših rezultata, pogotovo posljednje utakmice u domaćem prvenstvu gdje do kraja ne zavisimo samo od nas. Nadam se najboljem – tu sam, vjerujem u ekipu, a ekipa treba da pokaže karakter i kvalitet“, jasan je Vujačić.

Nema mnogo vremena za pripremu predstojećih utakmica.

„Nadam se da ćemo u Širkom Brijegu pokazati bolje lice. Utakmice nas očekuju u nezgodnom trenutku. Momci su svjesni šta moramo da uradimo. Prvi meč igramo protiv Borca, favorita za plasman u ABA ligu. Imamo svoje šanse, momci vjeruju u sebe i nadamo se povoljnom ishodu“, poručio je Vujačić.

Miloš Vujović poručuje da će ekipa na svakom meču dati sve od sebe.

„Poslije promjena u klubu idemo u Široki Brijeg. Igramo protiv tri jake ekipe iz gornjeg dijela tabele. Očekujem da na svakom meču damo sve od sebe. Imamo malo vremena za pripremu i razmšljanje, idemo utakmicu po utakmicu i nadamo se pozitivnom ishodu. Mislim da ćemo osigurati plej-of“, kazao je Vujović.

Send this to a friend