Košarka

Zaboravite probleme i zaplešite

Kratke pripreme bez selektora (priključio se u utorak) su završene. Povrede i otkazi se moraju zaboraviti i fokusirati se na najvažniji meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Košarkaši Crne Gore večeras u Nikšiću (21h) dočekuju Bjelorusiju pretposljednjem kolu prvog kruga kvalifikacija za Mundobasket.

Izabranicima Zvezdana Mitrovića treba pobjeda kojom bi se plasirali u drugi krug. I upravo je samo ona u mislima kod Milka Bjelice i drugova.

“Očekuje nas izuzetno bitna utakmica, mislim da su svi svjesni važnosti ovog duela. Siguran sam da smo svi motivisani i spremni za meč jasan je krlni centar naše reprezentacije.

U grupi A su odigrana četiri kola, a večerašnji rivali imaju po pobjedu i tri poraza. Spanija je lider sa sva četiri trijumfa, dok je Slovenija druga sa po dvije pobjede i dva poraza. “Crveni” su u prvom međusobnom duelu slavili ubjedljivo i bez problema (91:67). Međutim…

“Mislim da je nezahvalno očekivati istu utakmicu kao u Minsku. Vrlo dobro znamo da su ovi ‘prozori’ vrlo teški, sve reprezentacije u svaki ‘prozor’ ulaze sa izmijenjenim sastavom, ističe Bjelica koji je u ovim kvalifikacijama odigrao samo jedan meč zbog obaveza u dresu Crvene zvezde tokom Evrolige.

Baš kao i pred svaku utakmicu Mitrović i njegovi saradnici se susrijeću sa istim problemima. Mnogo je nepoznanica kada su protivnici u pitanju u kakvom sastavu dolaze, sistem igre koji će forsirati…

“Ne znamo u kojem sastavu će oni nastupiti i kako će taktički odigrati. Ali, isto važi i za njih, mislim da to može da bude prednost za nas”, rekao je član Saragose.

“Međutim, prije svega, očekujemo dobru energiju od naše ekipe. Uz pomoć publike, nadam se dobroj utakmici”.

Pritisak zbog važnosti meča je ogroman, ali pobjeda Bjelorusije protiv Slovenije (93:92) ne opterećuje puno našu selekciju. Niti je može poremetiti.

“Mislim da su svi igrači, uključujući i mene, imali slična iskušenja. Treba da budemo srećni što ovu utakmicu igramo protiv Bjelorusije, a ne neke vodeće reprezentacije u Evropi. Mislim da treba svi da budemo fokusirani na tu utakmicu, a onda ćemo se okrenuti Sloveniji (1. jul)” poentirao je Milko Bjelica.

Ulaznice za večerašnji meč u prodaji su na tri lokacije recepciji hotela “Onogošt”, ispred hotela i na biletarnici Sportskog centra u Nikšiću. Cijena ulaznice je dva eura.

Send this to a friend