Košarka

Zajedništvom do uspjeha u Rigi

foto: fiba

U ponedjeljak uveče su u dresu Budućnost Volija izvojevali pobjedu na gostovanju Zadru, odmah poslije meča se zaputili ka Rigi, gdje će sjutra s reprezentacijom Crne Gore napasti neugodnu Letoniju – za Nikolu Ivanovića i Suada Šehovića nastavlja se ubitačan ritam, ali o umoru se ne ramišlja…

Pred našim nacionalnim timom je veoma bitna utakmica u kvalifikacijama za Mundobasket u Kini 2019. godine.

“Uspjeli smo da odmorimo za vrijeme puta, jutrošnji trening nije bio puno težak – ponavljali smo akcije koje koristimo tokom ovih kvalifikacionih ‘prozora’. Ekipa je relativno ista, atmosfera je dobra, a takođe raduje povratak zadravog i spremnog Dereka Nidama. Znamo da Letonija nije u najjačem sastavu i idemo na pozitivan rezultat”, rekao je Ivanović na današnjem brifingu.

Njegov klupski i reprezentativni kolega Suad Šehović je u zavidnoj šuterskoj formi, a očekuje se da bude na visini zadatka i u Rigi.

“Ako se ukaže prilika šutiraću i nadam se pogađati. Zadatak je da se prvenstvo koncentrišemo na našu igru koja nas je krasila u prethodnom ‘prozoru’. Prednost je što imamo identičnu ekipu na okupu, što smo uigrani i vjerujem da će nam to zajedništvo donijeti rezultat. Daćemo svoj maksimum i nadam se već sjutra doći do prve meč lopte za odlazak u Kinu”, rekao je Šehović.

Meč u Rigi počinje u 18.30 časova.

Podsjetimo, Crna Gora je trenutno četvrta na tabeli sa učinkom 4-4, dok su Letonci na poziciji broj 3 sa pobjedom više.

Send this to a friend