Košarka Trejd u NBA ligi

Zvanično: Vestbruk novi igrač Hjustona

Rasel Vestbruk je i zvanično postao novi igrač Hjustona.

Ono što su američki mediji nedavno najavili, kasno sinoć po našem vremenu dobilo je potvrdu – trejd Hjustona i Oklahome je izvršen, a u suprotnom pravcu otišao je Kris Pol.

Vestbruk je ostavio dubok trag u dresu Tandera – ukupno je odigrao 821 meč, prosječno bilježivši 23.0 poena, 8.4 asistencija i 7 skokova.

U sezoni 2016/17 bio je MVP lige, osam puta učesnik Ol-stara, a sa reprezentacijom SAD osvojio je zlato na Olimpijskim igrama 2012. godine.

“Ras je najvažniji igrač u kratkoj istoriji Oklahoma Siti Tandera. Ostavio je neizbrisiv trag na naš tim, grad i kompletnu državu. Veoma smo ponosni na sve što je ostvario kod nas. Ras, njegova supruga Nina i troje djece uvijek će biti dio porodice Tander. Želimo im ništa drugo do sreću i mnogo uspjeha u budućnosti”, stoji u saopštenju koje je potpisao potpredsjednik Oklahome Sem Presti.

Vestbruk će u Hjustonu ponovo sarađivati sa Džejmsom Hardenom, sa kojim je igrao u Tanderu od 2009. do 2012, i njih dvojica bi trebalo da predstavljaju jedan od najubojitijih tandema u NBA.

Send this to a friend