Ostali sportovi

Alivodiću sve počasti

Talentovani omladinac podgoričke Budućnosti Dario Alivodić, pobjedom u partiji protiv Aleksandra Tomića, osvojio je prvo mjesto na prvom intermajstorskom turniru u sklopu Proljećnog šahovskog festivala, koji organizuju Šahovsko savez Crne Gore i ŠK Elektroprivreda.

Partija je bila izuzetno dinamična i protivnici su se smenjivali u prednosti, Tomić je u cajtnotu pogriješio što je Alivodić uspio da kazni. Na kraju, nedostajalo mu je pola poena za normu za internacionalnog majstora, ali uspio je da zaradi novih 58 rejting poena.

“Dario je pružio najviše i ovom prilikom mu čestitamo u ime ŠSCG”, navode u ŠSCG.

Drugo mjesto je pripalo internacionalnom majstoru Predragu Nikaču, koji je u poslednjem kolu remizirao sa iskusnim Vitomirom Arapovićem.

Treći mjesto zauzeo je prvi favorit po rejtingu, velemajstor Nebojša Nikčević, koji je u poslednjem kolu sjajnom tehnikom realizovao prednost u završnici protiv Marka Jelčića iz Mostara.

Vuk Miletić, aktuelni omladinski prvak Crne Gore, zauzeo je četvrto mjesto, a zaradio je, čak 72 rejting poena. Vuk je u poslednjem kolu remizirao sa Nikolom Kovačevićem u dinamičnoj partiji. Baš kao i Dario, Vuk je pružio sjajnu igru, koja definitivno garantuje budućnost crnogorskog šaha.

Miloš Pečurica i Vladimir Klasan su remizirali u poslednjem kolu, završivši učešće na turniru, plasmanom u sredini tabele.

Drugi intermajstorski turnir iz ove serije, počinje danas, a pored učesnika prvog turnira: Nikčevića, Nikača, Pečurice, Arapovića, Miletića i Kovačevića, nastupiće dvojac iz Makedonije: internacionalni majstor Toni Kiroski, Fide majstor Oliver Organdžiev, ali i nikšićki dvojac, iskusni internacionalni majstor Đorđije Kontić i viceprvaka Crne Gore iz 2019. godine Božidar Kisić.

Send this to a friend