Ostali sportovi Odbojka

Baranke sa vrha ulaze u plej of

Galeb, foto: OSCG

Prva dva meča posljednjeg kola ligaškog dijela prvenstva otklonila su posljednje dileme oko startnih pozicija u plej-ofu Prve lige za odbojkašice.

Maksimalnom pobjedom u Pljevljima protiv Rudara, ekipa Luke Bar je zadržala drugo mjesto i imaće prednost domaćeg terena u eventualnoj majstorici polufinala plej-ofa protiv Albatrosa.

Kapitenka Dušanka Petrović je bila najefikasnija u barskom timu sa 16 poena, Mia Ražnatović je upisala osam, a Mia Martinović šest. U ekipi Rudara najviše poena osvojile su Kristina Gazdić i Žana Čakar – po sedam, Teodora Leovac je dodala šest.

Galeb je kod kuće opravdao ulogu favorita protiv Albatrosa, pobjedom od 3:0. “Galebice” su stigle do 16. pobjede u 18 mečeva, a kao prvoplasirana ekipa u polufinalu će igrati sa četvrtoplasiranom Akademijom.

U pobjedi protiv Novljanki, najviše poena osvojila je Andrea Laković – 14, Megan Fergus je upisala devet, a Garard Mamie osam. U poraženom timu istakle su se Milanka Samardžić-Pecelj (15) i Anđela Kukobat (11).

Ostali mečevi igraju se za vikend, a najzanimljiviji je meču u nedjelju u Budvi, gdje igraju “fenjeraš” Mediteran (8) i pretposljednji Gimnazijalac (11). Pošto oba tima imaju po tri pobjede, a poredak na tabeli određuje upravo broj pobjeda, poraženi iz meča u Budvi ispada iz lige, dok bi pobjednik, u slučaju poraza Budućnost voleja, izbjegao i baraž.

Budućnosti, dakle, treba pobjeda kod kuće protiv Jedinstva da bi izbjegla baraž, a Bjelopoljke ne mogu bi bolje ni gore od pete pozicije.

Rezultati 18. kola

Petak

Galeb Liko Soho Group – Albatros 3:0 (25:16, 25:20, 25:14)

Rudar – Luka Bar 0:3 (22:25, 14:25, 17:25)

Subota

Budućnost volej – Jedinstvo (18)

Nedjelja

Akademija – Morača (13)

Mediteran – Gimnazijalac (18)

Send this to a friend