Ostali sportovi

Blagojeviću pehar ŠSCG

Mrtva trka pretendenata na titilu 75. Pojedinačnog prvenstva Crne Gore u šahu završena je trijumfom velemajstora Dragiše Blagojevića koji je bez poraza, sa 6,5 poena, podigao veliki pehar ŠSCG.

Istina, isti učinak imali su i Pavel Anisimov, Denis Kadrić, Luka Drašković, Andrej Šuković, Blažo Kalezić i Miloš Pečurica, ali za nijansu lošiji zbog dodatnih kriterijuma, tačnije slabijeg buholc koeficijenta. Pored pomenutih matadora, novčana nagrada pripala je i GM Nebojši Nikčeviću sa šest poena.

Najuspješnija dama na turniru je Nikolina Koljević, Peko Đurović je najbolji mladi igrač, dok su specijalna priznanja u rejting grupama do 1.700 ELO, 2.000 ELO i 2.200ELO pripala Vuku Miletiću, Nikoli Perišiću i Luki Vušoviću.

Na završnoj svečanosti posebna priznanja su uručena mladim šahistima Peku Đuroviću, Đorđiju Anđeliću i Mateji Popović, koji su osvojili zlatne medalje na prošlogodišnjem prvenstvu Balkana za mlade.

Na ostvarenim uspjesima, sa željom da i na narednim takmičenjima postižu zavidne rezultate i na taj način afirmišu drevnu igru u našoj zemlji, svim učesnicima (bilo ih je 54) poželjeli su predsjednik ŠSCG Jovan Milović i član UO ŠSCG Predrag Marković. Na kraju treba istaći da je šampionat realizovan u izvanrednim uslovima diplomatske kule The Capital Plazza u Podgorici pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih uz odlično dijeljenje pravde međunarodnog šahovskog sudije Zorana Peruničića i njegovog pomoćnika Milana Radonjića.

Send this to a friend