Ostali sportovi

Dominacija Mornara

Mornar je najbolji klub u muškoj i ženskoj konkurenciji na 25. ekipnom atletskom prvenstvu Crne Gore za juniore i juniore.

Takmičenje koje je održano na stadionu u Beranama, pod pokroviteljstvom Atletskog saveza Crne Gore i Ministarstva sporta i mladih, a u tehničkoj organizaciji AK Lim iz Berana, okupilo je oko 80 atletičara iz šest klubova Jedinstvo, Mornar, Lovćen, Rudar, Tempo i Lim.

U ekipnoj konkurenciji kod juniora prvo mjesto osvojili su atletičari Mornara sa 5.653 boda, drugi su bili atletičari Jedinstva sa 5.521 bod, a treće mjesto pripalo je atletičarima Lim iz Berana sa 1.994 boda bodova.

Mornar je dominirao i u konkurenciji juniorki (5.542 bodova), drugo mjesto osvojio je Lovćen sa 5.094 boda, dok su takmičarke Jedinstva osvojile 4.583 boda.

Na takmičenju je Ognjen Marsenić, član AK Lim, postavio rekord Crne Gore za pionire na 100 metara rezultatom 11,61, dok je najvredniji rezultat na takmičenju ostvario Risto Drobnjak u bacanju kugle od 17,52 metara, koji po IAAF tablicama vrijedi 973 boda.

Send this to a friend