Ostali sportovi

Imamo sve, želimo najviše

foto: oscg.me

Do prvog kvalifikacionog duela za odlazak na Evropsko prvenstvo u gostima protiv Moldavije, za dvije sedmice, odbojkaši Crne Gore vjeruju da će se savršeno spremiti na svim poljima.

Veliki dio posla odrađen je u Pljevljima. Po još malo snage otišli su u Bijelo Polje, a brzo će na primorje, odakle će iz Bara tempirati formu za start kvalifikacija. Cilj je plasman na Evropsko prvenstvo.

“Mislim da uopšte nema potrebe da pričamo o željama da se plasiramo na prvenstvo Evrope. Dugi niz godina nam je to glavni prioritet, a ove godine, rekao bih, jedinstvena je šansa za to. Ali, ne shvatamo to kao pritisak, već kao dodatni motiv, radimo izuzetno, zadovoljni smo, preselili smo se u Bijelo Polje bićemo sedmicu ovdje. Posvetićemo pažnju nekim detaljima, više fizičkim, a onda se selimo u Bar, da se uigramo i na pravi način dočekamo start kvalifikacija”, kazao je Ivan Ječmenica.

Stručni štab i igrači još nijesu počeli da pripremaju protivnike.

“Još nijesmo počeli sa detaljnim analizama, ali mi koji igramo u inostranstvu poznajemo mnogo igrača iz reprezentacija sa kojima ćemo igrati. Najmanje znamo o Islandu, totalna su nepoznanica, Slovačka nam je glavni konkurent. Imaćemo vremena da se spremimo.”

U kvalifikacije ,,crveni” ulaze bez kontrolnih mečeva.

“Smatram da 16 igrača može da napravi izvanredan sparing.”

Ječmenica, koji će od naredne sezone braniti boje francukog Kambrea, vidi šansu u ekipnom, ali i individualnom kvalitetu.

“Naša dodatna snaga je i povjerenje. Mislim da neće faliti motiva i volje da napravimo korak i odemo na Evropsko prvenstvo.”

Koliko je važan prvi meč?

“Najvažniji i najteži, ali mislim da ćemo se i za njih kvalitetno spremiti. Bitno je da pokažemo mentalnu snagu, spremnost i stabilnost.”

Naši odbojkaši nakon gostovanja u Moldaviji, u Baru će 19. i 22. avgusta igrati sa Slovačkom i Islandom. Za ovu godinu kvalifikacije će završiti 27. avgusta na Islandu.

Send this to a friend