Ostali sportovi

Izboren opstanak u Prvoj konferenciji

Muška ragbi reprezentacija Crne Gore zauzela je 12. mjesto na Evropskom prvenstvu Prve konferencije u Beogradu.
Na takmičenju, koje je bilo i predkvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju 2020, nastupilo je 16 reprezentacija.

“Vukovi” su u grupi upisali pobjedu nad Slovenijom i poraze od Molđavije i Svajcarske, kasnijih polufinalista. Drugog dana prvenstva Crna Gora je savladala Lihtenštajn i time ostvarila glavni cilj opstanak.

U razigravanju od devetog do 12. mjesta naši ragbisti su poraženi od Austrije i Srbije, koja je do trijumfa stigla poslije produžetaka. Crnogorsku selekciju u Beogradu je predvodio trener Bato Jović.

“Zadovoljan sam rezultatom, pogotovo zalaganjem igrača koji su dali sve od sebe na terenu, u sportskoj, fer i korektnoj atmosferi. Turnir je bio naporan, vrućina i povrede nam nijesu išle naruku, falilo je i malo sportske sreće, ali izvučene su pouke za sljedeće učešće”, kazao je Jović.

Kapiten Boris Mijušković rekao je da je ponosan na saigrače.

“Nadamo se da će u budućnosti naše napore prepoznati i crnogorske institucije jer smo valjda i mi članovi crnogorske sportske familije”.

Finale EP u Beogradu igrale su reprezentacije Turske i Mađarske, koje su, pored kvalifikacija za OI, izborile i ulazak viši rang takmičenja od naredne godine.

U sastavu reprezentacije Crne Gore bili su: Boris Mijušković, Novica Raonić, Marko Andrić, Aleksandar Milosavljević, Vladan Čelebić, Marko Novaković, Dušan Vučićević, Đorđe Marstjepović, Aljoša Marinković, Aleksandar Roganović, Srđan Popović, Dušan Stanković, Milan Radović, trener Bato Jović i tim menadžer Zorica Kostić.

Send this to a friend