Ostali sportovi Takmičenje na Luštici

Kurjaci najbolji na Luštici, tekbol karavan se seli u Kolašin

Tekbol Luštica

Ekipa Kurjaci osvojila je prvo mjesto na prvom turniru ljetnje turneje u tekbolu na Luštici.

Kurjaci su slavili u knkurenciji 12 ekipa, a taj tim slavio je i na prvom tekbol turniru orgnaizovanom u Crnoj Gori.

,,Svjesni smo činjenice da će najbolja ekipa na ljetnjoj turneji predstavljati Crnu Goru na Svjetskom tekbol prvenstvu u oktobru, što je veliki motiv kako za nas, tako i za ostale ekipe. Jako smo srećni zbog osvojene titule u Luštici, ali nema opuštanja – već od sjutra startujemo pripreme za turnir na Ski centru 1600.’’ – izjavio je Marko Žarković, koji uz Andriju Jovanovića predstavlja ekipu Kurjaka.

Drugo mjesto na turniru je osvojila ekipa Shadows, za koju igraju Luka Pejović i Vasilije Ljumović, a odličan nastup su zabilježile i ekipe Kumare (Balša Bogićević i Nikola Pavković) i PG Teqers (Nikola Popović i Vaso Pejović), koje su svoj nastup završile u polufinalu.

Na prvom turniru ljetnje tekbol turneje, učestvovale su ekipe iz Bara, Bijelog Polja, Herceg Novog, Nikšića, Podgorice, Tivta, a igrači su pokazali zavidan nivo igre.

,,Jedan od osnovnih ciljeva Saveza je da imamo tekbol ekipe i da se tekbol igra u svim djelovima Crne Gore, a turnir u Luštici je pokazao da smo na dobrom putu. Dodatno, izuzetno nas raduje nivo igre koji prikazali takmičari, pogotovo uzeći u obzir da smo sa treninzima i aktivnostima započeli u novembru prošle godine. Vjerujem da imamo potencijal za odlične rezultate i na međunarodnoj sceni.’’ – saopštio je predsjednik Tekbol saveza Crne Gore, Milorad Šutulović.

Šutulović je dodao da u realizaciji tekbol aktivnosti puno znači i podrška Ministarstva sporta i mladih, a turnir u Luštici je otvorio upravo sekretar Ministarstva sporta i mladih Savo Rašović koji je istakao zadovoljstvo radom Tekbol saveza Crne Gore na ostvarivanju javnog interesa u oblasti sporta zbog čega njegove aktivnosti imaju punu podršku Ministarstva sporta i mladih.

Sljedeći tekbol turnir je zakazan za nedelju, 7. avgust, a domaćin će biti Ski centar 1600.

Send this to a friend