Ostali sportovi Ovog vikenda u Klužu seniorsko prvenstvo Balkana

Marija Vuković adut Crne Gore

Marija Vuković

Nakon što su se na scenu vratila takmičenja u mlađim uzrasnim kategorijama došlo je vrijeme i za seniorska nadmetanja – ovog vikenda u rumunskom Klužu biće održano atletsko prvenstvo Balkana za seniore.

Šampionat će okupiti oko 250 takmičara iz 22 države, koje su članice Balkanske atletske federacije, a Crnu Goru predstavljaće Marija Vuković, koja će nastupiti u skoku uvis. Nekadašnja juniorska šampionka svijeta već godinu trenira u Atini,jer je od novembra prošle godine postigla dogovor sa Sjoanom Siomu, koja je njen novi trener. Marija je nakon Novog Sada, Luksemburga i kratke epizode u Švedskoj, stigla u Grčku, gdje prvi put u karijeri ima ženskog trenera. Upravo zbog toga Marija će direktno iz Atine sjutra doputovati u Kluž, gdje će u nedjelju od 19:35 nastupiti u skoku uvis.

Crnu Goru prošle godine na ovom takmičenju predstavljali su Danijel Furtula, koji je osvojio srebro u bacanju diska (62.93 metara), kao i Marija Vuković, koja je sa preskočenih 180 centimetara osvojila bronzu.

Marija je u 2019. godini imala brojne uspjehe – na prvenstvu Balkana u Istanbulu postavila je novi dvoranski rekord Crne Gore (192 cm), na dvoranskom prvenstvu Evrope ostala je bez finala samo zbog većeg broja pokušaja (13. mjesto), a prva je naša atletičarka koja je stigla do norme za Svjetsko prvenstvo, jer je na mitingu u Njemačkoj preskočila visinu od 194 centimetra. Juniorska šampionka svijeta iz 2010. ove godine već je osvojila dvije medalje – srebro na dvoranskom prvenstvu Balkana (188 cm) i bronzu na dvoranskom permit mitingu, Kup Istanbula (187 cm), takmičenjima koja su održana u februaru, neposredno prije pandemije koronavirusa.

Send this to a friend