Ostali sportovi Budva eliminisana

Marković: Odigrali smo čudnu utakmicu u Zagrebu

OK Budva, foto: cev.lu

Odbojkaši Budve završili su nastup u Ligi šampiona, u dva meča je bila bolja hrvatska Mladost. Budva je u prvom meču kod kuće slavila 3:1, u revanšu u Zagrebu je vodila 1:0 u setovima, ali je na kraju poražena 3:1, pa je Mladost prošla dalje u drugo kolo.

– Odigrali smo očekivano tešku i za analizu prilično čudnu utakmicu. Popravili smo elemente servisa i prijema u odnosu na utakmicu u Budvi. Prvi set otvorili sa puno samopouzdanja, odigrali gotovo bez greške i isti prilično ubjedljivo riješili u svoju korist. Imao sam osjećaj da je od početka drugog seta domaća ekipa imala “igrača” više na terenu, te da smo od tog trenutka počeli gubiti fokus i dosta energije tražeći način da se izborimo sa hendikepom još uvijek mlade gostujuće ekipe. Ekipa Mladosti je to znalački iskoristila i uz jako dobru i hrabru igru, ostatak meča riješila u svoju korist – rekao je za Pobjedu Miloš Marković, trener Budve.

Osim što su dobili prvi set, Budvani su šansu propustili u četvrtom setu, u kojem su vodili 16:12, ali nijesu uspjeli da set privedu kraju, čime bi, u najmanju ruku, imali “zlatni set” u rukama (u slučaju poraza od 3:2).

– Činjenica je da smo imali jako dobru priliku i rekao bih bili i više nego ravnopravan takmac sistemu sa jako dugom i uspješnom odbojkaškom tradicijom, ekipi koja dolazi iz znatno jače lige od naše, koja ima svoju dvoranu i u tekućoj sezoni budžet više puta veći od onog sa kojim mi raspolažemo. U takvoj konstelaciji odnosa, ne mogu osjećati žal, svjestan činjenice da smo u ovom trenutku dali maksimum. Čestitao bih mojim momcima na prikazanom u prethodnom dvomeču i naravno ekipi Mladosti na prolazu u narednu rundu – dodao je Marković.

Eliminacijom iz Lige šampiona, Budvanoi nijesu završili učešće na evropskoj sceni, već će nastaviti u CEV Kupu, gdje će u prvom kolu igrati sa belgijskim Hasrode Levenom.

– Sistem takmičenja je takav da već u prvoj polovini novembra takmičenje nastavljamo u CEV kupu. Sigurno je jako dobro što ćemo se takmičiti u jednom jako kvalitetnom i brojnom evropskom takmičenju. Siguran sam da ćemo izvući pouke iz prethodnog dvomeča i u narednom periodu kroz domaće prvenstvo unaprijediti igru i spremno dočekati predstojćce izazove – zaključio je Marković.

Send this to a friend