Ostali sportovi

Marković na SP u Arhusu

Ilija Marković, jedriličar tivatskog Delfina, nastupiće u klasi Laser na Svjetskom prvenstvu koje se od danas do 12. avgusta održava u danskom Arhusu.

Kako je saopšteno iz JK Delfin, ovo je najveća regata pred Olimpijske igre, na kojoj se okupljaju najbolji jedriličari planete i osvajaju prve norme za Tokio 2020.

Dodaje se da se jednom u četvorogodišnjem ciklusu organizuje SP za sve olimpijske klase u isto vrijeme na istom mjestu, te da će Arhus ugostiti 1.200 jedriličara iz 100 zemalja, u 10 olimpijskih klasa.

Ilija je u olimpijsku klasu Laser Standard prešao početkom ove godine. Debitovao je na Evropskom šampionatu za seniore i bio je daleko najmlađi na smotri najboljih jedriličara Starog kontinenta. Jedan od većih talenata planete je višestruki šampion Crne Gore u klasama Optimist, Laser Radial, Laser 4.7, koji na svjetskoj listi zauzima 21. mjesto naplarteti.

Osvojio je više međunarodnih regata, A najvažniji rezultati su prvo mjesto u konkurenciji jedriličara do 16 godina na Evropskom prvenstvu u francuskom Ieru, zlatna medalja na “Olympic Sailing Week” u Splitu i na Velikoj nagradi Mornara iz Splita naveli su iz Delfina.

Send this to a friend