Ostali sportovi

Marković peti na Balkanu

Ilija Marković, jedriličar Crne Gore, osvojio je peto mjesto u olimpijskoj klasi laser standard na Balkanskom šampionatu, koje je organizovano na grčkom ostrvu Hios gdje se juče jedrio finalni dan.

Posljednji dan je donio i dosta tenzije. Ilija Marković je u olimpijskoj klasi imao šansu a se bori za medalju, bio je četvrti sa samo šest bodova manje u odnosu na trećeplasiranog Grčka Panajotisa, a trebalo je da se jedre tri regate.

Međutim, slab vjetar opredijelio je odluku regatnog odbora da se odredi samo jedna regata u klasama laser standard, laser radial i laser 4.7. Slab vetar nije odgovorao Iliji Markoviću, na kraju je u cilj ušao četvrti. Kada su najslabiji rezultati poslije sedam regata odbačeni, morao je da se zadovolji petim mjestom.

Zlatnu medalju osvojio je Dimitris Papadimitru iz Grčke, srebro je pripalo Lubenu Tekedžievu iz Bugarske, a bronza Anastasosu Panajotisu iz Grčke. Od ostalih predstavnika iz Crne Gore, a svi su iz Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta, koji su pravo da učestvuju na Balkanskom šampionatu obezbijedili na osnovu kriterijumskih
regata tokom sezone, Danilo Jončić je bio 30, a Stefan Anđelić 31. u klasi laser 4.7.

U klasi optimist, nije se jedrilo posljednjeg dana, pa su važili rezultati od četvrtka. Nikola Golubović je 39, Pavle Musić 55, Marko Ljubojević 58, Petar Klakor 59, Vasilije Kurbanović 61, Andrija Marković 69. Crna Gora je imala daleko najmlađu selekciju na šampionatu.

Momci su pokazali ogroman talentan i potencijal, ali i nedostatak iskustva. Ostaje da nastave da rade i da se razvijaju kao do sada i da se nadaju medaljama sa velikih takmičenja u bliskoj budućnosti.

Send this to a friend