Ostali sportovi

Održan III Festival borilačkih vještina

U JU VSŠ Policijska akademija u Danilovgradu održan je III Festival borilačkih vještina I sporta koji je okupio 11 klubova iz različitih borilačkih sportova.

Otvarajući Festival direktor Policijske akademije Dragan Pavličić kazao je da ova manifestacija pruža priliku da prisutni kroz revijalni program upoznaju sadašnje i buduće šampione i to ne samo nacionalne, već i regionalne pa i šire.

„Ovo je prilika da se polaznici Policijske akademije uživo upoznaju i sa svim sportovima koje još nisu mogli apsolvirati, na Akademiji. Dijelim zadovoljstvo sa svim prisutnima zbog ove izuzetne ideje, koja će nam otvoriti ne samo oči, već i srce, da sport još više zavolimo“, poručio je Pavličić.

Predstavnica lokalne samouprave Danilovgrada Olivera Pavićević kazala je u svom obraćanju da kada učite o borilačkoj vještini riječ je o poštovanju dok istinska snaga u duši i duhu a ne u mišićima.

„Kao neko ko je bio član kolektiva srećna sam što Policiska akademija stvara uslove za razvoj sportova, između ostalih i borilačkih vještina što pruža priliku mladim ljudima da se ogledaju u spretnosti i snazi sa ciljem da jednog dana tu spretnost i snagu upotrijebe u zaštitu vrijednosti koje njeguje Crna Gora.

Svoje vještine i umijeće na festivalu prikazali su članovi: Karate kluba “Budućnost”, Girevoj kluba “G-force”, Aikido kluba “Centar”, Gimnastičkog kluba “Enigma”, MMA Team Zabjelo, Tekvondo kluba “Montenegrostars”, Brazilskog džiu džicu kluba “Mataleao”, Džiu džicu kluba “Feniks”, Fitnes kluba „City fitness“,Džudo kluba „Onogošt“ I Streličarskog kluba „Podogrica“.

Svim klubovima učesnicima Festivala uručeni su prigodni pokloni I zahvalnice.

Festival je zatvorio naš proslavljeni bokser i pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Peđa Radošević koji je tom prilikom istakao da je čast i ponos stajati na braniku domovine.

“Naša sposobnost, prije svega odlučnost, su garancija našim građanima za miran I bezbrižan život. Mi smo tu da vam našom sposobnošću i obučeniošću garantujemo bezbrižno detinjstvo, lijepu mladost i dostojanstven život”, istakao je on.

Da bi u tome bili uspješni pred svima nama je velika odgovornost i težak i mukotrpan rad i samo to garantuje uspjeh u našem viteškom pozivu , zaključio je Radošević

Send this to a friend