Ostali sportovi

Održana regata u Herceg Novom

U Herceg Novom je danas završena regata “Kup jedriličara sa Škvera” koju je organizovao Jedriličarski klub Jugole Grakalić, za sportske klase Optimist i Laser.

Na regati su učestvovali jedriličari iz JK Delfin iz Tivta, JK Lahor iz Kotora, JK Orsan iz Dubrovnika i jedriličari iz kluba domaćina, JK Jugole Grakalić.

Tokom tri dana takmičenja u svim klasama je održano pet regata.

U klasi Optimist postolje su okupirali jedriličari JK Delfin. Pavle Musić je prvi, Petar Klakor drugi i Viktor Lesjak treći.

Petar je prvi, Viktor drugi i Andrej Drakulović iz JK Lahor je treći u konkurenciji do 12 godina.

U klasi Optimist u konkurenciji djevojčica dominirale su jedriličarke JK Lahor iz Kotora. Prva je Romina Racković, druga je Nina Strahinja i treća je Vanja Strahinja.

Nikola Golubović je prvi u klasi Laser 4.7, drugi je Danilo Jončić, obojica iz Delfina i treći je Vasilije Garić iz JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog.

U klasi Laser Standard pobjednik je Ilija Marković, drugi je Stefan Anđelić, obojica iz Delfina i treći je Luka Ognjanović iz JK Lahor iz Kotora.

Dodijeljene su i memorijalne nagrade u znak sećanja na poseban doprinos razvoju i rezultatima kluba koji ima tradiciju dugu 70 godina.

Aglaja Budeč, čiji otac je bio bivši predsjednik kluba, dodijelila je pehar Memorijal dr Džon Budeč jedriličaru Nikoli Goluboviću.

Danilo Mirković u ime sjećanja na prvaka Prvog šampiona Jugoslavije u klasi Optimist, pehar Memorijal Goran Mirković dodijelio je Pavlu Musiću.

Predsjednik CGJS Predrag Vukčević dodijelio je nagradu Memorijal Gorana Mirjačića jedriličaru JK Delfin Petru Klakoru.

Tags
Send this to a friend