Ostali sportovi

Održana skupština BVA, Janović se sastao sa Boričićem

tekst i foto: oscg.me

Danas je u hotelu „Splendid“ u Bečićima održana Generalna skupština Balkanske odbojkaške Asocijacije (BVA).

Skupštinom je u prisustvu 18 delegata iz 10 zemalja predsjedavao Cvetko Pajković, predsjednik Balkanske odbojkaške Asocijacije i Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Skupštini su prisustvovali ministar sporta Crne Gore Nikola Janović, predsjednik Evropske odbojkaške Konfederacije (CEV) Aleksandar Boričić, potpredsjednik CEV Ozkan Mutlugil i član Administrativnog Borda CEV Zdeslav Barać.

OSCG je predstavljao i generalni sekretar Ivan Bošković.

Predsjednik BVA i OSCG Cvetko Pajković je pozdravljajući sve prisutne goste i delegate iskoristio priliku da napomene da Balkanska odbojkaška Asocijacija ima 7 učesnika Evropskog prvenstva za odbojkaše, što je veliki uspjeh BVA i potvrda kvalitetnog rada iste.

Goste je na samom početku pozdravio i ministar sporta Crne Gore Nikola Janović, koji je u svom govoru kazao da Balkanska odbojkaška Asocijacija ima sličan cilj kao i Ministarstvo sporta, a to je unapređenje rada sa mladima i djecom. Ministar je istakao i veoma dobru saradnju Ministarstva sporta i Odbojkaškog saveza Crne Gore i kazao da je Ministarstvo podržavalo aktivnosti OSCG i da će tako biti i u narednom periodu. Janović je kazao da plasman Crne Gore na Evropsko prvenstvo za odbojkaše predstavlja veliki uspjeh i iskoristio priliku da još jednom čestita plasman Savezu i igračima. Ministar je na kraju izlaganja pozdravio sve učesnike Skupštine i poželio im uspješan rad.

Predsjednik CEV Aleksandar Boričić zahvalio se ministru Janoviću na dolasku i istakao da je veoma važna dobra saradnja sa Ministarstvom za svaku Federaciju sa Balkana. Boričić je još jednom konstatovao da je Balkanska odbojkaška Asocijacija najbolja i najaktivnija od svih zonskih Asocijacija u Evropi.

Na Skupštini su usvojeni izvještaji aktivnosti u prethodnoj godini, kao i finansijski izvještaj.

Skupština BVA je donijela odluku o domaćinima Balkanskih prvenstava za 2019.godinu, dok će se datumi i mjesta odigravanja odlučiti naknadno:

Send this to a friend