Ostali sportovi

Pet takmičara juri rekorde

Atletska paraolimpijska reprezentacija Crne Gore od danas do nedjelje nastupiće na međunarodnom Gran pri mitingu u italijanskom Grosetu. Na ovom takmičenju našu zemlju predstavljaće Maja Rajković, Mimes Ramović, Miloš Spaić, Danilo Gojković i Nikola Nikolić.

Rajković nastupa danas (17.30) i to u disciplini bacanje koplja (F54). U subotu će u jutarnjem programu nastupiti Ramović i Spaić u bacanju kugle F11 u devet sati, dok će Gojković bacati kuglu u kategoriji F34 u 16 sati i 30 minuta.

Za posljednji takmičarski dan, u nedjelju, zakazani su nastupi Ramovića (Fll) i Nikolića (F12) u bacanju diska (9.00), Gojkovića u bacanju koplja (F34) u 9 sati i 30 minuta i Rajković (F54) u bacanju kugle u deset sati i 45 minuta.

“Groseto je jedan od zahtjevnih mitinga iz programa POK. Nastupićemo sa pet sportista u čak deset disciplina i očekujem nove lične rekorde, potvrdu još minimalnih kvalifikacionih normi za Tokio 2020, što će nam potvrditi minimum dva kvalifikaciona slota, odnosnoo mjesta za Paraolimpijske igre”, kazao je trener reprezentacije Veljko Cegar.

Send this to a friend