Ostali sportovi Tradicionalna manifestacija 27. oktobra

Preko 650 takmičara na Podgoričkom maratonu

ilustracija

Podgorički maraton će se ove godine, po kalendaru Svjetske atletske federacije, održati 27. oktobra, do sada je prijavljeno preko 650 učesnika iz 44 države svijeta, a na jučerašnjoj sjednici za predsjednika Organizacionog odbora 26. Podgoričkog maratona izabran je gradonačelnik Ivan Vuković.

“Kao i svih prethodnih godina, gradska uprava je čvrsto stala uz organizatore, sa namjerom da u godinama koje su pred nama nastavimo da unapređujemo maraton. Srećan sam što glavni grad pripada globalnom pokretu i što ima priliku da se podiči činjenicom da se Podgorički maraton nalazi u kalendaru najprestižnijih maratona uprkos tome što su naše finansijske mogućnosti skromnije u odnosu na region i šire”, poručio je Vuković, koji je na nedavno održanom sastanku sa predstavnicima Atletskog saveza Crne Gore pričao o izgradnji atletskog stadiona u Podgorici i sve je pomjereno sa mrtve tačke”.

“To je nešto što je već dugo stvar potrebe, ne samo ove organizacije, već i nas kao glavnog grada koji je jedini grad u Evropi koji nema tu vrstu sportske infrastrukture”, jasan je Vuković.

Predsjednica opštine Danilovgrad Zorica Kovačević je istakla da će se ta opština aktivno uključiti u organizaciju marataona, a izrazila je zadovoljstvo što će na polumaratonu učešće uzeti preko 350 takmičara.

Direktor maratona Vladimir Tomović je poručio da je glavni grad u budžetu povećao iznos sredstava za Podgorički maraton što samo govori o odnosu grada i gradske uprave prema manifestaciji, a nada se obaranju rekorda što se tiče broja učesnika na prestižnoj manifestaciji.

A sekretar maratona Milan Madžgalj je oduševljen što će još jednom biti sve na visokom nivou.

“ASCG svim kapacitetima stoji na raspolaganju. Svi smo zadovoljni što se na čelu Organizacionog odbora nalazi gradonačelnik Vuković i srećan sam što je glavni grad prepoznao maraton kao brend Podgorice”.

Podgorički maraton je postao brend glavnog grada Crne Gore i najveća atletska sportska manifestacija u našoj državi kao i jedna od najrespektabilnijih u regionu. Po ugledu na sve svjetske maratone i trke na putu cesti, u skopu manifestacije biće održane trke zadovoljstva na pet i osam kilometara namijenjene onima koji žele da se oprobaju u trčanju.

“Maraton je jedna od najvažnijih manifestacija u kalendaru sportskih aktivnosti glavnog grada i prema njoj treba da se tako ophodimo kako bi sve proteklo na najbolji mogući način. Resorni sekretarijat će uložiti dodatni napor da animira što veći broj osnovaca i srednjoškolaca da uzmu učešće u prezentaciji projekta ‘Dječja atletika, koji će na dan maratona biti realizovan na Trgu nezavisnosti”, rekao je pomoćnik sekretara za kulturu i sport glavnog grada Miloš Antić.

Send this to a friend