Ostali sportovi

Rezultati za ponos

Crnogorska atletika nastavila je sa odličnim rezultatima, kako na sportskom, tako i na organizacionom planu Saveza, konstatovano je na godišnjoj skupštini Atletskog saveza Crne Gore, koja je juče održana u Podgorici.

Na sjednici, koja je održana u hotelu ,,Nikić“ prisustvovalo je 36 od ukupno 43 delegata, a skupštinom je predsjedavao je prvi čovjek Atletskog saveza Milorad Vuletić.

Na Skupštini je konstatovano da je prethodna 2016. godina bila najuspješnija u istoriji crnogorske atletike po ostvarenim rezultatima osvojeno je 10 medalja na velikim međunarodnim takmičenjima, postavljen je 51 nacionalni rekord (25 u muškoj i 26 u ženskoj konkurenciji). Posebna vrijednost rezultata ogleda se kroz ispunjenje strogih normi za svjetska i evropska takmičenja prvi put u istoriji ispunjene su četiri norme za seniorsko prvenstvo Evrope, koje je održano u Amsterdamu. Prošlu godinu obilježila je Kristina Rakočević titulom juniorske svjetske šampionke u bacanju diska, a u izboru COK-a drugi put uzastopno proglešana je za najbolju mladu sportiskinju Crne Gore.

Jednoglasno Na skupštini je usvojen Izvještaj o radu sa finansijskim pokazateljima za 2016. godinu sa Izvještajem Nadzornog odbora. Usvojen je plan i program rada Saveza za 2017. godinu, sa finansijskim planom. U prethodnoj godini Savez je realizovao kompletan kalendar takmičenja u svim uzrasnim kategorijama, a pored organizacije 24 nacionalna takmičenja, Savez je pomogo organizaciju još 10 takmičenja koja su organizovali atletski klubovi sa područja Crne Gore. Atletičari Crne Gore nastupili su na svim međunarodnim takmičenjima, od prvenstava Balkana u svim uzrasnim kategorijama do prvenstva Evrope i svijeta, te na Olimpijskim igrama u Riju. Predstavnici Saveza učestvovali su na devet međunarodnih skupova (seminara, kongresa, konvencija i edukacionih programa iz oblasti unapređenja i razvoja atletskog sporta).

“Sve odluke usvojene su jednoglasno, što znači da smo opravdali povjerenje delegata. Postigli smo odlične rezultate na svim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, o čemu svjedoči broj osvojenih medalja i postavljenih nacionalnih rekorda”, istakao je predsjednik Vuletić.

Izazovna godina

“Savez u 2017. godini očekuje veliki broj međunarodnih takmičenja i aktivnosti koje su planirane i koje se uspješno realizuju organizaciono i takmičarski u potpunosti. Potrebno je pojačati rad u klubovima na povećanju masovnosti, kao i nastavku započetog projekta Dječije atletike u školama. Raduje nas aktivnost novog ministra sporta u brizi da se sportu u školama da veći značaj. Rukovodstvo Saveza uvijek je na usluzi klubovima koji iskazuju incijativu za poboljšanje uslova rada i aktivnosti na unapređenju i daljem razvoju atletskog sporta u Crnoj Gori”, zaključak je Vuletića.

Problemi zbog Ministarstva sporta

Milorad Vuletić nije želio da izbjegne ni pitanje finansiranja, navodeći da je Ministarstvo sporta napravilo probleme.

“Početkom godine naišli smo na ozbiljan problem, iz razloga što Ministarstvo sporta ne uplaćuje akontativna sredstva savezima. To predstavlja određeni problem u realizaciji aktivnosti u prvom kvartalu 2017. godine, gdje je Savez bio prinuđen da se snalazi kako bi uspio da realizuje sve planirane programske aktivnosti u tom periodu, dok ne bude završen Konkurs za sufinasiranje sportskih subjekata u Crnoj Gori za 2017. godinu”, kazao je Vuletić.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend