Ostali sportovi

Tri medalje za Mata Leao

Klub brazilske džiu džicua Mata Leao iz Podgorice nastupio je sa pet takmičara na otvorenom Kupu Srbije u Kulu na kojem su osvojili dva zlata i jedno srebro.

Zlata su osvojili senior Dino Alibalić i Boris Ilin u dječijem uzrastu.

Alibalić je zbog najviše pobjeda u najbrojnijoj kategoriji proglašen za najboljeg seniora B klase, a organizator Dejan Tešić mu je uručio novčanu i robnu nagradu.

Pionir Mitar Babić osvojio srebro u kategoriji do 53 kilograma sa dvije pobjede i porazom. Ovog puta seniori Radosavljević i Brkanović nisu dosli do medalja.

“Veliki broj pobijeđenih borbi naših takmičara govori o veoma dobrom nastupu ali i kvalitetnom radu u klubu. Ovo takmičenje je veoma masovno u seniorskom i dječijem uzrastu što je vrlo bitno za formiranje takmičara i njihovo iskustvo. Treba istaći čak pet pobijeđenih borbi senirora Alibalića kao i tri pobjede osmogodišnjeg Borisa Ilina, dok je Babiću za nijansu promaklo zlato u finalu nakon dvije pobjede. Nastavićemo sa serijom nastupa kako bi na najbolji način okončali još jednu uspješnu takmičarsku godinu”, rekao je trener Mladen Jokmanović.

Na ovom tradicionalnom takmičenju nastupilo je preko 252 takmicara iz 41 kluba iz osam država među kojima su bili Poljska, Iran, Tunis, Srbija, Crna Gora, Hrvatska, BiH i Rumunija.

Send this to a friend