Ostali sportovi Atletski savez Crne Gore otkazao još jedno takmičenje

Ultramaraton odložen do daljnjeg

Tradicionalni 20. Ultramaraton u sklopu kojeg se održava i zvanično Prvenstvo Crne Gore na 5,10 i 50 km u muškoj i ženskoj konkurenciji, a koji je trebao da se održi u Podgorici 28. marta kao “Dan trčanja Podgorice” biće odložen do daljnjeg.

“Zbog pandemije korona virusa koja vlada u čitavom svijetu, a povodom odluka Vlade i Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti ova manifestacija neće biti održana kako je planirano sve dok se za to ne budu stekli odgovarajući uslovi, a sve u skladu kako bude preporučeno od strane nadležnih državnih organa..Atletski sport u čitavom svijetu je stao. U ovom periodu ne održavaju se atletska takmičenja, mitinzi i lige pa je tako i sa Atletskim savezom, koji je već početkom aprila imao planirani broj međunarodnih i domaćih takmičenja, ali i tu će doći do pomjeranja kalendara, a sve u cilju da se zaštite životi sportista i građana”, navodi se u saopštenju Atletskog saveza Crne Gore.

U čitavom svijetu trenutno ne postoji minimum uslova da bi se održalo bilo kakvo atletsko takmičenje.

“S obzirom da je korona virus zahvatio skoro sve zemlje, došlo je do promjene kalendara i sva takmičenja su odložena za naredni period .U najtežem položaju su sportisti koji se pripremaju za velika međunarodna takmičenja u ovoj godini, a to su Evropsko prvenstvo u Parizu za seniore, Olimpijske igre u Tokiju, Evropsko prvenstvo za mlađe juniore u Rijetiju, Prvenstvo Evrope malih država u San Marinu, kao i veliki broj balkanskih takmičenja iz svih uzrasnih kategorija i Svjetsko juniorsko prvenstvo, koje je trebalo da se održi u Keniji. Za sada se prijave redovno primaju od strane organizatora, s obzirom da su ta takmičenja za nekoliko mjeseci, ali će vjerovatno doći do određenih pomjeranja u terminima održavanja, kako bi se realizovala kada prođe pandemija virusa”.

Send this to a friend