Ostali sportovi

Znali smo da je ovo ta sezona

foto: oscg.me

Nije to kvalitet kao nekada u zlatnim danima, ali odbojka se polako na pravi način vraća na crnogorsku obalu. Odbojkaši Budve (nekada Budvanska rivijera), samo godinu nakon osnivanja, stigli su do duple krune u Crnoj Gori.

“Moram biti neskroman i reći da smo odmah na početku vjerovali u sve ovo i sa takvim ambicijama smo ušli u sezonu. Jednostavno tako smo se ponašali i živjeli svakog dana”, poručio je za Dnevne novine tvorac uspjeha Budve, šef struke Vladimir Vasović.

A do dvije titule njegovi momci stigli su više nego dominantno sa samo jednim porazom u sezoni. U finalu Kupa bili su bolji od bivšeg šampiona Jedinstva, a u finalu plej-ofa od starog rivala Budućnosti.

“Na kraju je rezultatski ispalo dosta ubjedljivo, ali iza svega stoje veliki trud i rad svih nas u klubu i momaka na kraju”, istakao je Vasović. “Kada uporedimo početak i kraj sezone vidjećete ekipu koja je napredovala iz dana u dan. Na kraju je rezultat ispao super”.

Vratili su se i navijači na tribine.

“Bio je prelijep ambijent, sa punim tribinima i ne treba zaboraviti da je Budva grad odbojke i da se ovdje godinama igrala vrhunska odbojka” jasan je šef struke Budve.

Kakvi su planovi za budućnost? Čekaju vas i evropski izazovi?

“Tek se završila sezona, djećemo… Treba ovih dana razgovaramo, da sagledam ambicije i napravimo planove i da vidimo šta i kako”.

Ali svi u klubu očekuju Budva sada može samo raste…

“Uvijek može bolje i viram da naglasim da je klub godine bio na odličnom organizacionom nivou i nadam se da će tako biti i u budućnosti uz mogućnost da se napreduje”, zaključio je Vasović

Budva je tako prvi put postala šampion Crne Gore pod noviim imenom, dok pod starim ima osam pehara.

Send this to a friend