Rukomet

Ambicije moraju biti veće

Dug, naporan oporavak u Holandiji dao je pozitivne rezultate – Milena Raičević više nema problema sa ramenom, odnedavno trenira sa ekipom, biće spremna za početak Lige šampiona.

“Potrebno je vrijeme da dođem do nivoa. Drugačije je nego što je bilo, rame više ne boli kod dodavanja. U planu je da do početka Evropskog prvenstva u decembru sve bude kako treba. Biću spremna za početak Lige šampiona, a kako će to da izgleda, ne znam. Ono što znam je da je iza mene veliki i dug rad što se tiče oporavka. Prezadovoljna sam, vjerujem da će se sve ovo vratiti na terenu”, kazala je Raičević.

Kapitenka Budućnosti bila je sa ekipom u Mađarskoj i Bosni i Hercegovini. Gledala je “plave” sa klupe u prijateljskim mečevima sa Đerom, Erdom, Bjelovarom i Podravkom. Prvi utisci pozitivni. Budućnost je od ove sezone dobila na iskustvu i kvalitetu dolaskom Marine Rajčić, Katarine i Anđele Bulatović. Takva, jača Budućnost, sa prošlogodišnjim iskustvom, ima veće ambicije.

“Ambicije moraju biti veće nego prošle godine, jer je ekipa zrelija za sezonu. Povratak iskusnih znači ekipi i meni. Znaće da spuste loptu, povuku ekipu i kažu prave stvari. Istina, još je rano pričati o ciljevima, jer oporavak nekih igračica traje. Treba da budemo zdravi da bi mogli da pričamo o velikim ambicijama. Mislim da je važno, kao i prošle godine, iz utakmce u utakmicu da podižemo formu, probamo bolje da igramo. Jer, prošla sezona na kraju je, za mene, bila najbolja”.

Pozitivno je Milena pričala o igri “plavih” na mini turneji po Mađarskoj.

“Protiv Đera smo imali 40 fenomenalnih minuta. Na terenu su bile djevojke koje praktično prošle godine nijesmo mogli da zamislimo da budu zajedno, a tako su dobro funkcionisale. Domaćin je imao i pomoć sudija, a mi smo uspjeli veliki minus da sustignemo i povedemo. Kao i sa Erdom, odbrana je bila odlučujući faktor”.

I Katarina Bulatović je imala manjih problem sa ramenom. Nije mnogo šutirala, a od potpuno oporavljene reprezentativke, očekuje se da bude napast za protivničku odbranu i golmane. Anđela Bulatović ulazi u ritam.

“Kaća i Anđela nijesu u formi i spremnosti na kojoj su bile ostale igračice. Vjerujem da će biti sve bolje. Nama, malo starijim igračicama, ipak treba više vremena da se pripremimo”.

Roster obećava. Budućnost ima adute za odbranu i napad. Sistem se nije mijenjao, daju sve za odbranu, ali biće potrebna, prije svega, preciznija igra u napadu.

“Mi smo i prošle sezone imali dobar napad. Napadački bili bolji nego prethodnih sezona, uspjeli smo mnogo stvari dobro da pokrijemo. Davali smo iz tranzicije mnogo gotova što za nas nije bilo normalno. Ubrzali se i uspjeli smo. Želja nam je da nastavimo, čak bolje nego prošle godine, a imamo igračice za dobru odbranu i napad. Samo da se uklopimo”.

Hemija je za Milenu najvažnija.

“Jedan od glavnijih razloga za uspjeh je hemija. Prošle godine ste vidjeli kako je to izgledalo. Zelja nam je da ostanemo takve kakve jesmo”.

Prvi meč u Ligi šampiona Podgoričanke će odigrati 6. oktobra u “Morači” protiv danskog šampiona Odenzea, naradna dva gostovaće Mecu i Larviku…

Hoće li navijači prepoznati potencijal Budućnosti i pružiti podršku ili će dvorana, kao prošle sezone, biti poluprazna?

” Ne znam, zaista, što bi moglo publiku natjerati da dođe u većem broju, eto, imamo i dalje mladu ekipu. Niko u Ligi šampiona nema ovoliki broj domaćih igračica, reprezentativki. Ne treba zaboraviti važnu stvar uspjeh se ne može postići preko noći, a kod nas je bila smjena generacije, za to je potrebno vrijeme i podrška. Vjerujem da će navijači to spoznati i doći da nas podrže u većem broju. Igračica sam Budućnosti 18 godina, pamtim mnogo. Pamtim pune tribine, zato je malo čudno da publika ne dolazi. Zbog čega, ne znam, a voljela bih da znam razlog”, kazala je Raičević.

Send this to a friend