Rukomet

Brest je generalka za Vajpers

Budućnost je ponovo oslabljena i bez pet prvotimki na megdan će posljednjem rivalu u glavnoj rundi Lige šampiona u nedjelju, u Francuskoj, očekuje je utakmica sa Brestom.

Bez rezultatske tenzije, jer su odavno izborile prolaz u četvrtfinale, u kojem će igrati protiv Vajpersa ,,plave” će probati da sa istom energijom, kao u prethodnoj sedmici, odigraju posljednji meč uoči četvrtfinala. Podgoričanke su osigurale poziciju tri pred završne duele za prolaz na fajnal-for, bez obzira na sjutrašnji ishod u Francuskoj.

“Nastupićemo oslabljene, što je veliki hendikep. Uprkos tome očekujem da odigramo dobro. Gostovanje Brestu je uvertira za četvrtfinale, prilika da se dodatno uvježbamo, jer će šansu dobiti dosta mladih igračica. Očekujem da odigramo dobro i ostvarimo povoljan rezultat”, poručila je mlada članica Budućnosti Branka Konatar.

Protiv Bresta pauziraće golmanka Darli, pred put se povrijedila Kristina Laslo, a još bez Milene Raičević i Đurđine Jauković ponovo će morati da daju i više od onoga što trenutno mogu. Priželjkuju sličan odnos i energiju iz prošlonedjeljnog duela sa ekipom Rostova.

“Ispoštovale smo dogovor, osjetila se dobra energija, a navijači su nas podržali i bilo je odlično, iako smo izgubili.”

Mlada rukometašica vidi nedjeljni duel kao dobru uvertiru za četvrtfinalni dvomeč.

“Brest igra dobro na svom terenu, zbog toga očekujem težak meč, ali i dobru pripremu za ono što nas kasnije očekuje”, poručila je Konatar.

Brest i Budućnost igraće sjutra od 17 sati.

Send this to a friend