Rukomet

Budućnost može do F4

Klasa je klasa i tačka. To je Kristina Neagu. Prije dva dana je stigla iz Podgorice u Kolašin sa Bukureštom kako bi protiv Budućnosti odigrala prvi pripremni kontrolni meč za start domaćeg prvenstva i Lige šampiona.

Pozdravila se sa bivšim klupskim drugaricama. Susret je bio emotivan. A taj blizak odnos sa timom iz glavnog grada razvila je igrajući u plavom dresu. Tu, u Crnoj Gori, oživjela je karijeru, nikad to nije zaboravila. U Budimpešti je osvojila sa podgoričkim timom Ligu šampiona. Ni to nikada neće zaboraviti. Budućnost je imala strpljenja za oporavak najbolje igračice planete, ona je to vratila.

Kako se osjećaš, sada kao gost u Podgorici?

“Lijep je osjećaj biti među poznatim licima i ljudima koji su mi bliski i lijepo je ponovo doći u Crnu Goru. Treniramo sada u dvorani ,,Verde” gdje smo bili i prije dvije sezone kada sam nastupala za Budućnost.”

Jesi li uspjela da prošetaš?

“Nijesam, nažalost, imala mnogo prilika da šetam van kompleksa hotela u kojem treniramo. Najčešće se to svodi na šetnju do bankomata. Prilika je, ipak, drugačija. Ranije su to bile pripreme u okviru Budućnosti, a sada su to pripreme na drugoj strani, protiv njih. Lijepo je kada ste u okruženju koje vam je poznato.”

Mnogo igračica je stiglo, i to igračica sa Balkana, taj sistem ti nije nepoznat, vidiš li to kao prednost?

“Veoma je teško igrati na visokom nivou u kontinuite‘ tu iz godine u godinu, a pritom mijenjati trenera i igračice. Mislim da su promjene trenera mnogo veći udar za ekipu, nego kada mijenjate igračice. Teško je, ali naravno, moj osjećaj je sada da možemo bolje. Igračice sa kojima ranije nijesam igrala znaju sistem.”

Kako gledaš na sadašnju Budućnost, sa tri velika pojačanja, može li do završnice?

“Što se tiče borbe za F4, Budućnosti će sigurno trebati i malo sreće. Vardar nije u igri više oko fajnal-fora, da ima mjesta, dva su rezervisana svakako za Đer i Bukurešt I Rostov je još tu, koji je prošle godine nastupao na F4, a u ovoj sezoni je izuzetan. Tu su još FTC i Mec, sigurna sam da će jedan novi tim narednog maja biti na fajnal-foru. Meni je žao što ove godine to nije bila Budućnost, već je bio Rostov, kao novi tim. Znajući sve o Budućnosti, sistem rada i igračice, vjerujem da će Budućnost biti u igri za završni turnir Lige šampiona. Sa ove tri iskusne igračice, takođe će biti i ove mlade sa kojima je građen tim prošle sezone, koji je, vjerujem, zaslužio manje ubjedljiv poraz u četvrtfinalu od Đera. Falilo je malo sreće. Prošla sezona bila je za Budućnost razvojna. Tim se postavljao na noge, ali su se na kraju mlade djevojke izborile. To što se Budućnost plasirala u četvfinale rijetko koje očekivao. A što se tiče ove sezone, zaista mislim da postoji šansa, a neće biti lako. Nadam se da će imati i malo sreće, jer je svakom potrebna na tom teškom putu.”

Zbog čega ste baš izabrali da sparingujete i trenirate sa tvojim bivšim klubom?

“Na kraju krajeva, zbog toga smo i došle u Crnu Goru, znajući da ćemo imati šansu da radimo sa odličnim protivnikom. Na neki način u ovoj fazi priprema one pomažu nama, ali i iskustvo igranja protiv nas će biti izuzetno važno za Budućnost.

Send this to a friend