Rukomet

Budućnost ređa pobjede

tekst i foto: zrkb.me

Treća vezana pobjeda rukometašica Budućnosti u pripremnom periodu – nakon Erda i Bjelovara, izabranice Dragana Adžića savladale su Podravku 30:27 (17:17) u drugom meču na ”Festivala rukometa Grude 2018”.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, naše šampionke u nastavku su slomile otpor prvaka Hrvatske i drugi put ga savladale u pripremnom periodu nakon trijumfa na turniru ”Vinko Kandija” u Ljubljani.

U prvom duelu u Grudama, ”plave” su bile bolje od Bjelovara, a u dosadašnjem dijelu pripremnog perioda upisale su četiri pobjede.

Đurđina Jauković je odigrala nevjerovatan meč i postigla čak 17 golova, Kristina Laslo je upisala pet, Nikolina Vukčević tri, po dva puta su protivničku mrežu zatresle Ivona Pavićević i Matea Pletikosić, a jednom Dijana Ujkić.

‘’Zahvalnost prije svega ljudima iz ŽRK Grude koji su bili odlični domaćini i zadovoljstvo je bilo učestvovati na ovom turniru. Bile su ovo završne provjere u avgustu i zadovoljan sam odrađenim u dosadašnjem dijelu priprema. Igrali smo bez Milene Raičević, Eme Ramusović, Tatjane Brnović i Branke Kontar i uspjeli da savladamo tim koji je u završnoj fazi priprema za kvalifikacije za Ligu šampiona. Raduje i zdravstveni bilten jer oporavak povrijeđenih djevojaka ide planiranom dinamikom, a ostale su ostale zdrave poslije brojnih provjera i zajedničkih treninga koje smo imali sa kvalitetnim protivnicima u avgustu. Vraćamo se u Crnu Goru i kod kuće smo do početka Lige šampiona, a do tada nas očekuju još dueli protiv Krima u Podgorici što će ujedno biti i posljednje provjere pred početak elitnog takmičenja ‘’, kazao je Adžić za zvanični sajt ŽRK Budućnost po završetku turnira u Grudama.

Do početka Lige šampiona prvog vikenda oktobra, Budućnost će imati i dvije provjere protiv Krima 19. i 20. septembra.

Send this to a friend