Rukomet

Bulatović: Norvežanke bliže zlatu

Katarina Bulatović očekivala je Francuskinje u finalu Evropskog prvenstva. Ali, nijesu imale sreće, Norveška je, ipak, velesila, favorit u meču sa Holanđankama. Kaća smatra da sistem ovu reprezentaciju drži u samom vrhu.

A definicija uspjeha je jednostavna, uočljiva i dostupna svima, ali, u ovom slučaju, samo Norvežanke znaju najbolje kako se dolazi do uspjeha. Čak ni smjena generacija nije bitnije uticala na igru, a utisak je uvijek isti: niko bolje i jednostavnije ne igra kao norveški rukometni tim.

“Smjena generacije se kod njih ne osjeća, nije, recimo, kao kod nas nagla, a nove i mlađe koje dolaze nijesu opterećene jer znaju da uz sebe imaju iskusnije. Mijenjaju generacije i nema promjena, vidjele ste i golmanku na koji način je branila u polufinalu protiv Francuske”.

Holandija je za Kaću reprezentacija koja dosta golova daje kroz brzu igru.

“Daju lake golove. U svakom slučaju, Holanđanke dobro igraju, dugo su zajedno, dobile su vrhunskog trenera koji ih super vodi. Zato očekujem dobro finale, u kojem Norveška neće dozvoliti iznenađenje”.

Možda Holanđanke imaju raspoloženiju golmanku, po statistici najbolju na prvenstvu. Možda i ovaj detalj okrene utakmicu u pravcu koji priželjkuju Grot i drugarice.

“Raspoloženje golmanki će odlučiti. Holanđanke imaju po statistici najbolju golmanku, ali vidjeli ste na koji način je Norvežanka branila u polufinalu i šta je sve odbranila francuskim igračicama”.

Jednako će uzbudljiv biti duel za bronzu. Danska je dugo čekala šansu.

“Danska i mi negdje imamo sličnu reprezentaciju. Igraće za bronzu, a mislim da će ove djevojke tek da se pokažu. Imaju dobre bekove. Njihovo vrijeme dolazi, do Tokija biće super”.

Na rezultat i učinak „lavica“ Katarina gleda ovako:

“Vidjelo se da su pod tremom. Naše cure nijesu igrale utakmice gol za gol, uglavnom su u LŠ ulazile onda kada je bilo već sve gotovo. Jedino je Đina Jauković igrala, a ostale nijesu igrale utakmice pod pritiskom. Vidjećemo kako će igrati u nastvaku. Dosta toga zavisiće od minutaže i od treninga”.

Na Kaću je pozitivan utisak ostavila Jelena Despotović.

“Jeca je za mene bila najprijatnije iznenađenje”.

O ostalima kaže:

“A koliko su Đinu Jauković kritikovali! Nije mogla da se opusti ni da igra kako zna. Nekako je mislila da treba da vodi računa o svemu, a uopšte to nije trebala da radi. Zao mi je što Bobana nije dobila šansu. Ema je bila dobra, Marina takođe. U suštini djevojke me nijesu neprijatno iznenadile”.

Katarina je mislila da će „crvene” doći do drugog kruga.

“Mnogo bi im značile još tri utakmice na šampionatu Evrope”.

Send this to a friend