Rukomet

Crnogorske rukometašice žele prvo mjesto

Crnogorske rukometašice obezbijedile su plasman na Evropsko prvenstvo, ali žele prvo mjesto u grupi i lakši žrijeb, saopšteno je iz crnogorske reprezentacijje tokom priprema za duele sa Poljskom.

Crnogorske rukometašice okupile su se u petak u Podgorici i počele pripreme za nastavak kvaifikacija za Evropsko prvenstvo.

Očekuju je dueli sa Poljskom, u srijedu u Gdinji i u subotu u Bijelom Polju.

Selektor Per Johanson od danas na raspolaganju ima sve igračice osim Marine Rajčić.

“Imao sam dobar odnos sa ekipom tokom Svjetskog prvenstva, počastvovan sam što se saradnja nastavila. Nemamo puno treninga pred Poljsku, ali znam da pripremim ekipu u kratkom roku, to sam pokazao i na šampionatu svijeta. Sad imamo iskustvo iz Njemačke i bolje se poznajemo”, kazao je Johanson na konferenciji za novinare.

On je kazao da ne bježi od uloge favorita, pogotovo nakon oporavka Majde Mehmedović i povratka Anđele Bulatović.

“Poljska je težak protivnik, pogotovo će to biti u Gdinji. Radujem se i prvoj utakmici kao selektor u Crnoj Gori. Drago mi je da se Majda vratila, a i Anđela će donijeti dobre stvari timu. Igra veomo dobro u Mađarskoj, osjetio sam da nam je potrebna iskusnija rukometašica, posebno sada kada je Ema povrijeđena”, rekao je Johanson.

On je saopštio da će duele sa POljskom, osim Ramusović, propustiti i Đurđina Malović, zbog bola u stopalu noge koju je slomila u januaru 2015. godine.

“Malović je povrijeđena i vratila se oporavku sa medicinskim timom. Šteta i za nju i za tim. Ima puno povreda, a veoma je talentovana i budućnost je crnogorskog rukometa. Sve ostale igračice normalno treniraju”, kazao je Johanson.

Talentovani pivot, Tatjana Brnović kazala je da maksimalno ozbiljno pristupaju utakmicama koje su bitne zbog žrijeba za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

“Kratak je period, ali ćemo pokušati da se spremimo ozbiljno fizički i taktički, da se uklopimo i da nastupimo kao kolektiv. Moramo da odigramo čvrstu, jaku odbranu. Nikome nije jednostavno da igra protiv nas kada pokažemo agresivnost i želju. Cilj je da zaustavimo Kudlač i Ahruk, one su dvije ozbiljne igračice. Ako to uspijemo, usporićemo njihove akcije”, kazala je Brnović.

Send this to a friend