Rukomet

I dalje boli, ali moja želja je jača

Vrelim junskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo rukometna sezona će i zvanično biti završena, ali će za kapitenku Crne Gore Milenu Raičević označiti neki novi početak.

Poslije više od pola godine i operacije tetive Milena se vratila na teren, zaigrala je protiv Srbije u prijateljskom meču i što je najvažnije – igraće baraž mečeve protiv Bjelorusije.

“Teško je sada reći koliko ću biti spremna za Bjelorusiju poslije toliko vremena neigranja, ali prva moja utakmica sa kvalitetnim pritivnikom bila je protiv Srbije i ujedno utakmica poslije koje smo odlučili da mogu da igram protiv Bjelorusije”, počela je Milena DN. “Vjerujem da ću svojom energijom i željom uspjeti da pomognem saigračicama”.

Kakav je osjećaj vratiti se na teren poslije duže pauze?

“Za nekoga ko nikada nije imao toliku pauzu sigurno lijep osjećaj. Dugo sam iščekivala da se konačno vratim na teren, sada je i to došlo. I dalje osjećam bol u tetivi, ali je moja želja za povratkom mnogo veća od njega”, jasna je Milena Raičević.

Bjelorusija je analizirana – kako vam se čini? Može li da napravi probleme Crnoj Gori na putu do SP u Njemačkoj?

“Ozbiljan protivnik za nas, prije svega što smo u pod-mlađenom sastavu, a one su pokazale dosta dobru igru do sad”, bez dileme je kapitenka “lavica” “Sigurna sam da u nama vide protivnika preko kojeg žele da idu dalje – zbog našeg sastava. Međutim, naša želja mora biti veća od njihove da bismo izborili plasman na još jedno veliko takmičenje”.

Gdje vidite šansu Crne Gore – da li je to možda prvi meč u Baru?

“Naša šansa je uvijek u nama i uvjek zavisi od nas. Analizirali smo ih dosta i vjerujem da ćemo prije svega is-poštovati nas same i principe koje smo se dogovorili, da ćemo igrati sve kao jedna i da nećemo dovesti prolazak u pitanje. Igramo dva poluvremena, šansu moramo tražiti u oba. Naravno, uvijek treba iskoristi i prednost domaćeg terena”, zaključila je Milena Raičević.

Prvi meč baraža Crna Gora i Bjelorusija igraju u petak u Baru, revanš je šest dana kasnije u Minsku.

Send this to a friend