Rukomet

Dobra odbrana vodi u Budimpeštu

Budućnost i Larvik ne odustaju od sistema. Posljednjih sezona donio im je više radosti, manje brige, pa će i zbog toga, sa psihološke strane, biti interesantno gledati borbu ta dva kluba u četvrtfinalnom dvomeču Lige šampiona. Prvi je u Podgorici 9. aprila, revanš u Norveškoj nedjelju kasnije.

“Ko bude igrao bolju odbranu, biće bliži fajnal-foru. Mi imamo dobru napadačku ekipu, sa više šutera i tu smo u prednosti. Ali, one trče dobro kontru. A za jednu ekipu najgori osjećaj je primiti gol iz brzog centra što, inače, Larvik radi. Zato je cilj da se u napadu dobro osjećamo i da ih onemogućimo u pokušajima za lake golove. Treba da razmišljamo o tome i to je nešto što prvo treba da zaustavimo. Pametan napad, uz dobru odbranu, je najbolje rješenje. Ali, ako budemo ušle u brze šuteve i dozvolili im kontre biće ravno katastrofi. Naravno, o tome ne želimo da razmišljamo, a vjerujem da će odbrana odgovoriti zadacima. Marta se super osjećala u Budimpešti i sigurna sam da će ponoviti takvo izdanje u narednim mečevima.” – kazala je Katarina Bulatović.

Budućnost je više puta izlazilakao pobjednik iz okršaja sa šampionom Norveške. Adžić i djevojke znaju kako moraju na terenu.

“Pokazali smo da njihov sistem više nije nepobjediv. Ne treba previše da strijepimo, a da treba ozbiljno da ih shvatimo treba. Igraju super i iznenađena sam njihovim izdanjima. Gledala sam ih protiv Bukurešta, Đera i rekla bih da su kompletna ekipa u kojoj bukvalno svi igraju. Niko se posebno ne izdvaja, a i one koje su pred penzijom, ne djeluju da su stare na terenu. Možda su trenutno odskočile Amanda Kurtović i na desnom krilu Koren, kao i golmanka koja je bila odlična. U svakom slučaju, znamo na koji način igra Larvik, ne mogu nas iznenaditi brzinom, dobrim osjećajem u odbrani i napadu. Ali, to je ozbiljna ekipa i tako moramo da ih shvatimo. Istina je da nas čekaju dvije teške utakmice.”

Za Katarinu je 9. aprila presudan dobar osjećaj.

“Naš osjećaj je bitan, o razlici ne treba da razmišljamo jer bi to moglo da se najbolnije odrazi po nas. Igraćemo i vidjeti sa koliko golova ćemo slaviti. Želja nije upitna, svaka od nas igra za fajnal-for.”

Onako kako su odigrale ,,plave“ protiv FTC-a i Vardara u gostima, treba da igraju i sa Larvikom. Neke sitnice se mogu ispraviti i to će, sigurna je Katarina, uraditi na predstojeća dva turnira Regionalne lige i kroz zajedničke treninge sa Krimom.

“Možemo bolje da igramo odbranu, napad je kako treba. Razumijemo se pogledom. Nadam se da ćemo ispraviti neke stvari, na sreću, pa ih nema puno.”

A niogu li ,,plave“ napuniti ,,Moraču“ ?

“Nije to pitanje za mene. Ne znam, svaka ekipa koja dolazi kod nas tresla se od navijača. U ovoj sezoni ih nije bilo puno. Nadam se da će dvorana u posljednjem meču sezone i u ovom sastavu biti puna. Zaista bih voljela, potpuno je drugačiji osjećaj igrati pred punom halom. Voljela bih da čujem „varvare” i vidim ljude koji nas vole i podržavaju. Larvik se sigurno neće prijatno osjećati u punoj ,,Morači“.”

Send this to a friend