Rukomet

Ema na uspješnom putu oporavka

foto: zrkb.me

Ema Ramusović je stala na noge. Trči, skače, šutira, ima učinak u odbrani. Rukometašica Budućnosti radi skoro sve što radi i ekipa. Oporavljala se od januara, strpljiva je bila i sada je ništa ne može zaustaviti na putu da pruži ekipi i reprezentaciji onoliko koliko može.

A može mnogo, pokazala je to do operacije prednjih ukrštenih ligame nata. Dokazala je da nije samo igrač i stub odbrane.

“Ponovo igram, to je najvažnije. Počela sam od Grude, protiv Bjelovara upisala 35 minuta. Igrala sam odbranu i napad. Ne mogu da kažem da sam se oslobodila straha, ali svakim danom je bolje. Radim rukometne treninge, pa se često i zaboravim, ne mislim, što je možda i najbolje. Sa ekipom sam od prvog dana visinskih priprema u Kolašinu, gdje sam mnogo stvari radila, ali, nažalost, te stvari nijesu bile rukometne. Nijesam smjela, jer mi doktor nije dao zeleno svjetlo. Vjerujem da ću do 6. oktobra 90 odsto biti spremna za start Lige šampiona i premijernog meča u Podgorici sa danskim šampionom”, kazala je Ramusović.

Što još fali da bi Ema bila ona stara, do teške povrede i operativnog zahvata?

“Generalno, stvari idu onako kako smo zamislili. Vjerovatno moram da se malo opustim, rasteretim. Fali taj završni udarac.”

Zadovoljstvo ne treba da krije zbog povratka na teren, kao što ne skriva oduševljenje kako ekipa, koja je trenutno umorna, izgleda na treninzima.

“Imamo mnogo obaveza, što je normalno, malo smo umorni. Pripreme, turniri, pa ponovo pripreme. Uskoro, kada iz svega ovoga izađemo, bićemo prave, kako priželjkujemo.”

Vidi Budućnost korak dalje u Ligi šampiona.

“To je cilj, da idemo dalje, da se što bolje prikažemo. Smatram da možemo. Dobili smo mnogo sa Marinom, Kaćom i Anđelom. Samo da nas povrede zaobiđu.”

Emina borba i volja za povratkom na teren prisutne su od prvog dana. Svjesna da će propustiti mnogo ekipnih i reprezentativnih akcija.

“Rukomet je moj stil života, a onda je sve stalo za se kund. Ništa ne radiš, pritom svjesna dužine i težine oporavka. Već sam prolazila kroz sličan period oporavka prije nekoliko godina. Psihički nije bilo lako, ali nimalo”, istakla je Ema Ramusović.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend