Rukomet

Igraću protiv Češke u baražu za SP

Dvije lijepe vijesti iz rukometa – Anđela Bulatović nastupaće za crnogorsku reprezentaciju u baražu sa Svjetsko prvenstvo protiv Češke, ista igračica će po završetku karijere, vjerovatno već od septembra, u trenerske vode: radiće sa nekom od mlađih kategorija Budućnosti. Poslije Evropskog prvenstva u Francuskoj bek “plavih” oprostila se od reprezentacije, ali potrebe nacionalnog tima su odložile odluku koja je u decembru bila konačna.

Što se tiče njene nove uloge u timu, mlađe rukometašišice imaće ispred sebe nekoga koje “doktor” za odbranu i ko zna na koji način se dolazi do cilja. Iskusna rukometašica priželjkuje, takođe, put u Mađarsku, kaže da nikad sa svojim klubom nije učestvovala na F4 Lige šampiona.

“Još nijesam svjesna, a znam da se bliži kraj. Vjerovatno, a najradije bih da to bude u maju, preplaviće me emocije. Ali, za sada ne mislim o tome, nego sam skoncentrisana na ovo što radim, a trudim se da radim najbolje što mogu”.

Najljepši poklon za kraj karijere bio bi odlazak u glavni grad Mađarske.

“Osvojila sam sa klubom 2012. godine Ligu šampiona, ali nikad nijesam bila na fajnal-foru sa ekipom Budućnosti. Išla sam kao navijač. Želja mi je, pogotovo sa mojim klubom, da odem, što bi bilo ravno osvajanju trofeja Lige šampiona. Za to imamo vremena da se pripremimo, ne gubeći sa uma da je Vajpers odličan tim, sa domaćim reprezentativkama koje funkcionišu u sistemu sa odličnim golmanom, odbranom i brzom igrom.

Filozofija Budućnosti je od početka kristalno jasna – odbrana može donijeti plasman na F4.

“Pratila sam i prošle sezone ovaj tim i, naravno, kroz ovu. Dobro igraju, drže dobru odbranu i iz kontri i polu kontri postižu lake golove. Ali i mi smo ekipa koja se dobro vraća i igra dobru odbranu. Sigurna sam da im sa nama neće biti lako i onako kako su zamislile. Oslabljeni smo, ali barem Dina da se vrati i sa njom bićemo bolje nego što smo bile u posljednjim mečevima”.

Nadu u dobro izdanje uliva igra protiv Rostova, posebno sa Brestom u Francuskoj. Budućnost je bez pet prvotimki djelovala raznovrsno u napadu, sa konkretnim rješenjima.

“Pripremali smo se, znali što želimo i to je dalo rezultat. Čak je moglo biti bolje, pri kraju smo vodili dva gola. Ali, jesam zadovljna, prvenstveno pristupom, načinom rada, stvarima koje smo ispoštovali. I napadom. U jednu ruku je bio raznovrstan, dosta igračica je postiglo golove. Bilo je pozitivnih stvari, ali nam je falio šut sa lijeve strane. Falila je Dina, jer ona je ta koja daje golove sa devet, deset metara. Nadam se da će nam se vratiti”.

Prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige šampiona Budućnost sa Vajpersom će igrati u “Morači”.

“Još nijesam sigurna da li je dobro, voljela bih da revanš igramo kod kuće. U svakom slučaju, nema prostora da razmišljamo kako moramo da napravimo bilo koju veliku razliku. Igraćemo svoju igru, vidjećemo što će donijeti u sistemu koji gradimo i sa igračicama koje tokom sezone nijesu mnogo igrale. Na ovo četvrtfinale gledam sa pozitivne strane, jer smo i kroz posljednje dvije utakmice pokazali da imamo karakter i da znamo da odigramo prave stvari”, zaključila je Bulatović.

Send this to a friend