Rukomet

Kaća: Red je da mahnem kako treba

foto: zrkb.me

Četiri puta je Katarina Bulatović (dva sa ZRK Budućnost, po jednom sa Đerom i Slagelsom), podizala trofej Lige šampiona.

“Red je da 7. maja mahnem kako treba.” – poručila je na početku razgovora Bulatović, nekoliko dana pred put za Mađarsku, gdje će uraditi sve kako bi trofej, treći put u istoriji, vratile u klupske prostorije Budućnosti.

Imaš li dobar osjećaj pred fajnal-for?

“Kao prvo, mislim da su sve ekipe izjednačene, drugo moj osjećaj je odličan, kao nikad do sada vjerujem. Smatram da će jedna lopta da odluči finalistu, jer niko od učesnika završnog turnira, nije pokazao briljantnu igru u Ligi šampiona. Bilo je uspona i padova.”

Šta je pokazao završni turnir Regionalne lige u Skoplju?

“Mislim da nas je i to finale u Skoplju sa Vardarom približilo cilju.”

Na koji način?

“Vidjeli smo gdje smo, a i trebao nam je takav duel u kojem je sve bilo na jednu loptu i gdje se igralo ,,gol za gol“. Takve utakmice u dosadašnjem dijelu Lige šampiona nijesmo imali. Vidjeli smo greške, ispravićemo ih, jer imamo dovoljno vremena do meča sa Đerom. Ali, i to su samo sitnice. Pokazali ste, u nekim trenucima, nesnalaženje kod protivničke zone „pet-jedan“ i na presing.”

Koliko je to opasno?

“Mislim da je super što smo igrali takvu utakmicu u kojoj je Vardar često mijenjao odbranu. Istina, na treninzima smo vježbali napad i za ođbranu „pet jedan“, ali su utakmice nešto sasvim drugo. Smatram da nećemo imati nikakvih problema, jer imamo rješenja i kvalitetnih igrača da razbiju takvu defanzivu. Đer nas, sigurno, ne može iznenaditi nikakvom odbranom.”

Utisak je da će vas finalu najprije približiti dobra odbrana na srednjeg beka Đera Grot. Često iskače iz sistema, ali na pozitivan način?

“Od nje sve počinje, jer je organizator igre. Ali nije Đer samo Grot, imaju i odličnu klupu, tako da se specijalno nećemo spremati za određene igračice. Ali, ukoliko je budemo dobro tretirali, bićemo bliži pobjedi. Na srednjem beku će sigurno igrati i Anita Gorbic, pa nas čeka dosta posla.”

Da li je protiv napada Đera potrebna bolja odbrana nego štojebilaugostujućim pobjedama nad Vardarom i FTC-om?

“Pobijedićemo ako ponovimo odbranu iz Skoplja i Budimpešte. Inače, takvu odbranu možemo i želimo da igramo protiv svake ekipe. Tada smo, nakon dva poraza u Morači“, prosto bili izazvani dao digr amo na taj način. Istina, protiv Đera je još veći izazov, jer igramo za finale. Znam daneće biti nikakvog skrivanja i dase niko od nas neće šteđeti. Potrebno je sve najbolje što imamo da damo za odbranu i napad. Moramo ponoviti onakve dvije odbrane, u kojima su naši golmani bili sjajni.”

Postoji li neka specijalna priprema za finalni turnir?

“Sad više pričamo, jer se bliži kraj, ali uglavnom o detaljima. Potpuno smo uključene, dogovaramo se, što je sasvim normalno. Borili smo se da dođemo do fajnal-fora, svjesne koliko je završnica bila daleka nakon poraza od Vardara i FTC-a u glavnoj fazi Lige šampiona. Nakon toga smo pokazale koliko vrijedimo i dokazale da možemo puno. Znamo gdje smo bile, znamo da možemo daleko, ali isto tako ne letimo visoko. Mirne smo nemamo pritisak. Negdje nam ide od ruke i to jer je malo ko vjerovao u nas. Ali tako je kako je, pokazaćemo da vrijedimo puno.”

Dolazi li san na oči?

“Još uvijek spavam normalno! Ali, sljedeće sedmice, vjerovatno dan dva pred F4 teško će san na oči doći. Postoji trema, ali pozitivna. Do ponedjeljka ću imati normalne aktivnosti, a od ponedjeljka neću dozvoliti da me ništa optereti. Probaću sebe da smirim, jer je ovo ono što sam i što smo čekali godinu. Mada, nijesam ni do sad imala neke specijalne pripreme.”

Baš vjeruješ u ekipu?

“Upravo tako, vjerujem i kao što je nedavno kazala Dragana Cvijić, ni jednu od mojih saigračica ne bih mijenjala za neku drugu. Spremne smo, nemam dilemu ili razmišljanja zašto nijesmo ovo ili ono još uradili. Jer, uradili smo što smo uradili, koliko smo vjerovali i zaslužili tako će nam se i vratiti. Ali, u jedno sam sigurna, poslije padova ostali smo pravi tim.”

Tvoja prijateljica iz Đera, Eduarda Amorim, poručila je nedavno da će posebnu pažnju obratiti, sa specijalnim zadacima, na Kristinu Neagu i na tebe. Šta bi joj odgovorila?

“Ima nas 16, možda iskustvom i godinama nijesmo približne, ali kao što vjerujem u Kris, isto tako vjerujem i u onu najmlađu. Nijesmo Kris, a ni ja, Budućnost, mislim da će se za svaku od nas otvarati situacije. Čak i ako nama ne krene, otvoriće se prostor za nekog drugog. I za njih ćemo raditi, jer je to snaga naše ekipe. Iskreno, i ako ne budemo davale golove, radićemo da neka druga pogodi, a Đer nas ne može spriječiti.” – poručila je Bulatović.

 

Nose li mlade gromadu na plećima?

“Puno će zavisiti i od toga kako se budu osjećale. Ako budu mislile „sad ili nikad” neće biti dobro. Ali, ako budu mislile „ovo je tek početak” vjerujem da će uživati. I stvarno treba da uživaju. Biće grešaka, svi griješimo, ali je cilj da na svaku grešku što prije zaborave. Sa nama su dugo, igrale su cijelu sezonu, imaju dobru priliku. Da sam je imala sa toliko godina, da sam još kod kuće, bila bih najsrećnija. I to još igraju u jednom od najboljih klubova u Evropi. Treba sve ovo da cijene, a vjerujem da će na kraju karijere znati koliko je to bilo veliko i značajno. Mislim da će iskoristiti ovu priliku, ne sumnjam u njih.” – kazala je Bulatović.

Mnogi ističu da će navijači biti najjači vjetar u leđa Đeru, šta ti kažeš?

“Ako smo uspjeli da ostanemo skoncentrisani u dvorani FTC-a, ostaćemo i u velikoj Areni. Imaćemo pritisak navijača, ali izborićemo se. Nećemo puno razmišljati, nećemo se opterećivati, igrali smo na mnogo težim terenima.”

Send this to a friend