Rukomet Rukometaši Lovćena sa samo jednom provjerom kreću u odbranu titule

Korona nametnula parolu ‘snađi se’

Svi rukometaši Lovćena bili su negativni na posljednjem testiranju na virus kovid-19.

Cetinjani bi za vikend trebalo da odigraju prvi meč u sezoni i ugoste Budvansku rivijeru na startu Prve lige.

,,Trebalo“ – jer shodno epidemiološkoj situaciji nije nemoguće da se u posljednjem trenutku odgodi start šampionata, mada je ta mogućnost sve manja.

– Maksimalno smo radili cijelo vrijeme, kao da nijednog trenutka nije postojala opcija odgađanja starta sezone. Mogu reći da smo bili spremni i za završnicu Kupa, koja je iz septembra pomjerena za decembar. Još 3. avgusta smo počeli sa radom jer je iza nas bila preduga pauza usljed prekida prošle sezone – rekao nam je trener šampiona Duško Milić.

– Dozirali smo treninge i radili malo u strahu, smanjenim intenzitetom u startu, jer je bio povećan rizik od povreda.

Situacija sa korona virusom uslovila je promjene u pripremnom ciklusu u odnosu na uobičajeni plan i program.

– Odigrali smo jednu jedinu prijateljsku utakmicu, prošlog petka u Trebinju. Neobično je jer otkad sam u Lovćenu nikad nijesmo imali manje od šest-sedam provjera. Išli smo u Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku. To je jedini način da se ekipa spremi. Ali sada je to bilo nemoguće organizovati. Svi smo u istom problemu, nemamo se što žaliti. Uradilo se koliko se moglo – naveo je iskusni stručnjak.

Lovćen će na startu sezone biti nepoznanica i sam sebi, tim prije jer je tokom ljeta značajno izmijenio sastav.

Vratila su se iskusna krila Igor Marković i Draško Kaluđerović, a stigli su i Petar Eraković i Miodrag Ćorsović iz Rudara, kao i Nemanja Drakulović iz Partizana.

Otišli su Luka Vukićević, Marko Simović, Brajan Ankersen i Slaviša Lacmanović.

– Ako su nam i zbog čega falili kontrolni mečevi, to je zbog prilagođavanja novih igrača. Na treninzima se radi dobro, sve je to lijepo, ali utakmice su nešto sasvim drugo. Posebno u situaciji kakvu imamo u Lovćenu, kad pred svaku sezonu krećemo ,,Jovo nanovo“. Teže je ekipama koje su praktično nove, ali igrali smo između sebe, snalazili se… Ne pravimo alibi, probali smo da sprovedemo u djelo sve što smo mogli. Vjerujem da smo izvukli maksimum – pozitivno razmišlja Milić.

Priznati stručnjak žali što će se prvenstvo igrati bez prisustva publike.

– Prošle sezone je bilo finih posjeta, publika je počela da se vraća na rukometne mečeve u Crnoj Gori. Ružno je kad su tribine prazne, teško je to gledati čak i na televiziji. U pitanju je, međutim, viša sila, ne samo kod nas. Neće trajati dovijeka, nadamo se da će se gledaoci što prije vratiti – istakao je Milić.

Send this to a friend