Rukomet

Kucnuo je čas za pobjedu na gostovanju

foto: zrkb.me

Rukometašica Budućnosti Ema Ramusović smatra da podgorički klub odbranom treba da se suprotstavi Tiringeru u predstojećem meču Lige šampiona.

U nedjeljnom susretu u okviru 5. kola Glavne runde “plave” će pokušati da osigruraju plasman u četvrtfinale.

“Ključ uspjeha u meču koji slijedi leži u odbrani. Upravo je odbrana najjači adut Budućnosti u sezoni koja je u toku. Tačno je da do sada nismo uspjele da ostvarimo pobjedu na gostovanjima, ali isto je tako tačno da do meča sa Fenercvarošem nismo poražene na našem terenu. Možda je kucnuo čas da baš protiv Tiringera stignemo do prvog trijumfa na gostovanjima”, rekla je Ramusović za Sport Klub i nastavila:

“Očekuje nas teška utakmica, silno motivisan rival u dupke puna dvorana. Idealno bi bilo kada bi uspjele da ponovimo partiju iz prvog meča kada smo nadigrale Tiringer. Bila je to jedna od najboljih partija Budućnosti u ovoj sezoni. Pritisak ne osjećamo jer smo već igrali jedan meč koji je nosio epitet biti ili ne biti. Dobile smo Vajpers za plasman među 12 najboljih timova Evrope. Nećemo braniti osam golova prednosti, pokušaćemo da dođemo do pobjede”.

Budućnost na tabeli grupe 2 zauzima četvrtu poziciju sa 6 bodova, dok je Tiringer peti sa dva manje.

Prvi međusobodni duel u Podgorici pripao je izabranicama Dragana Adžića 29:21.

L.Đ.

Send this to a friend