Rukomet

“Lavovi” jure pobjedu protiv Makedonije: Biće velika borba

foto: Stefan Ivanović

Crnogorski rukometaši sjutra igraju meč od kojih im zavisi mnogo toga – moraju da savladaju Sjevernu Makedoniju i sačuvaju šanse da se bore za plasman u glavnu rundu Evropskog prvenstva.

Kapiten Vasko Ševaljević najavljuje veliku borbu sjutra od 18 sati u Debrecinu.

“Jako važan meč za nas, nadam se da ćemo pokazati pravo lice i da će biti onako kako smo zamislili. Gledali smo njihov meč sa Slovenijom, to je iskusna ekipa koja je dugo na okupu. Ali, nedostaju im dva veoma bitna igrača – Manaskov i Lazarov, koji se povrijedio i ostao samo u ulozi selektora. Bez obzira na sve to, imaju dobre igrače i dobar tim koji zna šta radi. Očekujem veliku borbu svih 60 minuta, igrali smo i sa njima na EP u Hrvatskoj i tada je odluka pala u finišu. Slično će biti i sada, jer oba tima žele pobjedu”, rekao je Ševaljević.

“Lavovi” su juče poraženi od Danske 30:21.

“Mladi su protiv Danske opravdali očekivanja, iskoristili šansu koju su dobili, borili se koliko su mogli. Teško je i u punom sastavu parirati Danskoj, pogotovo kada se u prvom poluvremenu promaši onoliko sedmeraca, zicera, šuteva sa šest metara… Tim kakav je Danska se odvoji i poslije je teško stizati”, istakao je Ševaljević.

Filip Vujović se kratko osvrnuo na meč sa Dancima:

“Bilo je pozitivnih stvari, uprkos porazu. Nekoliko debitanata je pokazalo da može u budućnosti biti okosnica reprezentacije”, rekao je Vujović i dodao:

“Meč sa Makedoncima je kao finale, mislim da će odbrana odlučiti. Sjeverna Makedonija ima kvalitet – dobru tranzicija, igru dva na dva… Ako to uspijemo da spriječimo i pomognemo našim golmanima, pomoći će nam da imamo polukontru i kontru. Daćemo sve, to možemo da obećamo navijačima”.

Send this to a friend