Rukomet

Milena Raičević će biti spremna za start LŠ

foto: zrkb.me

Rukometašice Budućnosti u Mađarskoj odrađuju četvrtu sedmicu priprema za novu sezonu. U odnosu na dosadašnji dio priprema tokom kojeg su odigrale i pet kontrolnih utakmica, ”plave” su jače za kapitena Milenu Raičević koja se oporavila od povrede ramena desne, šuterske ruke i polako se vraća u takmičarsku formu.

Raičević je odradila zajednički trening sa mađarskim timom, ali neće biti na raspolaganju za utakmicu protiv četvrtostrukog šampiona Evrope (petak, 18 sati), jer se i dalje što kroz individualne, što kroz treninge sa ostatkom tima, priprema za povratak na teren u punom kapacitetu. Očekuje da će biti spremna za početak Lige šampiona početkom oktobra i vjeruje da će kroz pripremne utakmice, kao i ostatak tima, dostići željeni nivo forme kako bi se napravio korak više u odnosu na prošlu sezonu u kojoj su dvostruke šampionke Evrope sa najmlađim timom u elitnom takmičenju, stigle do četvrtfinala Lige šampiona.

“Srećna sam što sam ponovo na treninzima sa ostatkom tima i što je iza mene period oporavka od povrede. Boravila sam u Holandiji gdje sam imala odlične uslove za oporavak i vjerujem da ću uz rad odvojeno od tima, ali i zajedno sa saigračicama kada za to budem spremna u punom kapacitetu, dostići željeni nivo forme. Ne bih se bavila projekcijama kada ću biti na željenom nivou, jer je mnogo važnije da postepeno podižem formu i da ne žurim ni u jednoj fazi povratka u takmičarski ritam. Do početka oktobra i starta Lige šampiona je dovoljno vremena i vjerujem da ću biti spremna za te izazove koji su uvijek prioritet za naš klub”, kaže Raičević u razgovoru za zvanični sajt ŽRK Budućnost.

U pripremnom periodu, ”plave” su odigrale pet kontrolnih utakmica – upisale su dva poraza od CSM Bukurešta u Kolašinu i Podgorici, dok su na turniru ”Vinko Kandija” u Ljubljani savladale Podravku i doživjele poraze od Lokomotive Zagreb i Krima. Zajednički treninzi i utakmica protiv Đera nova su prilika za uigravanje tima i podizanje forme pred sezonu velikih izazova za najtrofejniji crnogorski klub.

“Pratila sam sve utakmice u pripremnom periodu i mogu da kažem da je poseban utisak na mene ostavilo izdanje u prvom duelu protiv CSM Bukurešta u Kolašinu. Odnos djevojaka je bio na visokom nivou, iako bez nekoliko igračica, pokazali smo da možemo da se nosimo protiv tima koji je favorit za velike domete u novoj sezoni Lige šampiona. U drugom duelu protiv rumunskog tima osjetio se i umor od napornih priprema, pa je Bukurešt lakše došao do pobjede. I turnir u Ljubljani je opravdao očekivanja, a ne treba trošiti riječi o tome koliko je značajno što smo u prilici da treniramo i igramo protiv tima kao što je Đer. Rezime dosadašnjeg dijela pripremnog perioda je da je mnogo pozitivnih stvari u našoj igri, ali da ima segmenata na kojima se mora raditi u narednom periodu, kako bi bile spremne za takmičarske mečeve.”

U pripremnom periodu, izabranice Dragana Adžića će odigrati 11 kontrolnih utakmica protiv jakih protivnika, što bi trebalo da donese željenu formu za početak Lige šampiona koja startuje prvog vikenda oktobra.

Uz povratak tri iskusne crnogorske igračice (Anđela i Katarina Bulatović, te golmanka Marina Rajčić) i iskustvo koje je mlada ekipa stekla u prošloj sezoni, sve to trebalo bi da donese i ostvarenje cilja – korak više u Ligi šampiona u odnosu na prošlu sezonu kada je izboren plasman u četvrtfinale.

“Imamo veliki broj pripremnih mečeva što je bio slučaj i prošlog ljeta. Svaki duel nastojimo da iskoristimo na najbolji mogući način u situaciji kada nemamo adekvatnog protivnika na domaćoj sceni i kada nemamo provjere u Regionalnoj ligi. Vjerujem da će forma iz utakmice u utakmicu u pripremnom periodu da ide uzlaznom putanjom i da ćemo se uigrati do početka Lige šampiona. Mlade igračice su iskusnije za sezonu, a uz tri iskusne igračice koje su ponovo sa nama, sigurna sam da će i meni i ostatku tima biti lakše u sezoni koja je pred nama. Tako bi moralo da bude i to bi trebalo da donese i korak više u odnosu na prošlu sezonu koja je takođe, bila uspješna. Ipak, moramo da idemo korak po korak jer samo tako možemo ostvariti zacrtane ciljeve”, zaključila je Raičević.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend