Rukomet

Partizan bez prava na grešku

Rukometaši Partizana iz Tivta

Tri teška gostovanja su ostala iz rukometaša Partizana iz Tivta. Momci koji brane titulu i koji su nedavno kao klub proglašeni za najuspješniji kolektiv grada Tivta, a uz to i trener Dejan Stjepčević dobio je laskavo priznanje za najbojeg stručnjaka grada, konačno su se vratili u Tivat, gdje će u nedjelju sa početkom od 19 časova ugostiti Mornar.

Ostvareno na gostovanjima se može ocijeniti uspešnim. Naime, Partizan je pobijedio Mojkovac, a u posljednjem kolu Jedinstvo iz Bijelog Polja. Po mišljenju stručnjaka ovaj meč je bio biti ili ne biti. Da su kojim slučajem ostali bez dva boda, Tivćani bi praktično mogli da se oproste od trona. Ovako do kraja sezone su ostali u igri za odbranu titule.

Podsjećanja radi, po završetku prve faze takmičenja, formiraće se Superliga sa tri kluba a to će gotovo izvjesno biti Lovćen, Partizan i Jedinstvo. Pomenuti timovi će se boriti za titulu, a bodovi se prenose. Do kraja prve faze, Lovćen će ugostiti Partizan, a Cetinjane očekuje gostovanje Jedinstvu.

„Ako i pomislimo na opuštanje bićemo kažnjeni. Pristup meču mora da bude na izuetno visokom niovu od prvog do posljednjeg minuta. Bolji smo od Mornara, ali to moramo da pokažemo i na parketu. Staro je pravilo da je najteže osvojiti bodove, koje ste unaprijed upisali“ rekao je Gavrilo Samardžić i nastavio:

„Pobjeda nad Jedinstvom nam mnogo znači prije svega u psihološkom smislu. Pokazali smo karakter i snagu. Pokazali da iz gotovo bezizlazne situacije možemo da stignemo do pobjede. Srećan sam kao i svi u timu zbog nagrade koju smo dobili kao najbolji klub u Tivtu. To je motiv i obaveza više da do kraja sezone uradimo sve što je u našoj moći da odbanimo titulu, a pored toga ne odričemo se ni borbe za Kup“.

U svakom slučaju, Rukometni klub Partizan ima zaista mnogo razloga za zadovoljstvo iako je Lovćen trenutno prvi na tabeli.

Tivćani su prije dvije sezone osvojili Kup, prošle titulu. Ove sezone su osvojili nagradu za najbolji kolektiv grada Tivta, a mogu da se pohvale i da imaju dva junorska reprezentazivca Crne Gore: Jakova Sinđića i Aleksu Perišića.

Send this to a friend