Rukomet

Provjera za Đer

foto: zrkb.me

Pretposljednji turnir Regionalne lige u Skoplju za rukometašice Budućnosti važna je provjera za 7. april kada u “Moraču stiže Đer. Trener Dragan Adžić dobiće neke odgovore kao u kakvom su stanju igračice nakon kraće klupske pauze (zbog reprezentativnih obaveza), koliko nakon oporavka može ljevoruka Đurđina Malović, ali i one najmlađe Branka Konatar, Ivana Godeč i još neke.

Ko zna, možda će i Tea Marinović, sjajna juniorka sa gola dobiti priliku već danas od 11 časova, kada je zakazan duel sa Krimom. Najvažniji meč, prije svega zbog toga jer je Vardar kvalitetom najbliži Deru, “plave” očekuje u četvrtak sa domaćinom iz Skoplja. Vardar je danas bio bolji od Krima (32:31), ali se pravi maksimum od lidera očekuje upravo u duelu sa našim timom.

„Vidjećemo kako će se kompletna situacija odraziti na ukupan učinak i utisak. Računam da su Vardar i Krim u sličnoj situaciji, ali u svakom slučaju za nas su obje utakmice fenomenalna provjera za ono što nas čeka brzo u četvrtfmalu Lige šampiona. Uvijek smo na ovakvim turnirima dobijali prave i korisne informacije. Mi ćemo u oba meča probati neke jako bitne stvari i nadam se Krimu i Vardaru odgovoriti na dobar način. Samo se tako kvalitetno možemo spremiti za mađarsku ekipu“, istakao je Adžić.

Pripreme za Đer počele su odavno. Šampion Evrope izvjesno je da u Podgoricu stiže oslabljen, a Adžić smatra da u sistemu tvoraca trener Ambroša Martina, kolektiv ne zavisi od pojedinaca.

„Apsolutno moćna ekipa, koja ne zavisi od pojedinaca. Đer je tu gdje je zbog sistema koji se poštuje. Dobili su veću svježinu u odnosu na prošlu godinu. Stigla je Oftedal koja igra kvalitetno i koja se izborila za poziciju srednjeg beka u konkurenciji Grot i Gorbic. Sa njom u napadu su se približili skandinavskom stilu rukometa. Naravno, to je samo plus, a ne minus za Đer. Jaki su i apsolutno prvi favoriti za osvajanje trofeja, zbog domaćeg terena i kvalitetnog sistema“.

Sa ekipom u Skoplju nije golmanka Marta Batinović.

„Prošle nedjelje Marta je konačno uspjela da definiše kakav zdravstveni problem ima, vjerujem da će biti bolja po povratku iz Skoplja i da će nam pomoći“.

Adžić je glavnu fazu Lige šampiona igrao sa jednim pivotom, a Tanji Brnović će već od danas pomagati mlada Ivana Godeč. Ema Ramusović se oporavlja od operacije na prednjim ukrštenim ligamentima.

„Jedina smo ekipa koja je do sada igrala sa jednim pivotmenom u LS i najčešće sa jednim iskusnim golmanom. Za Đer je bitno da imamo Martu, a raduje što se ekipi, nakon pauze od tri do četiri mjeseca, priključila Ivana Godeč. Sa nama je u Skoplju, računamo na nju za obje utakmice Regionane lige i za četvrtfmale sa Đerom“.

Lijevo krilo Branka Konatar se vratila prvom timu Budućnosti poslije uspješno obavljenog posla sa juniorskom reprezentacijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

„Raduje učinak i plasman na SP. Posebno mije drago zbogBranke koja kvalitetno radi i kvalitetno je igrala za juniorski tim. Najozbiljnije i na nju računam za Đer. Dobiće minutažu sa Krimom i Vardarom jer je to zaslužila“.

Send this to a friend