Rukomet Crna Gora dobila novog selektora

Rasmusen preuzeo lavice: Ponosan sam što nastavljam posao koji su započeli Adžić i Johanson

foto: Stefan Ivanović

Kim Rasmusen je od danas i zvanično selektor naše ženske rukometne reprezentacije.

Danski stručnjak je po malo iznenađujuće, samo nekoliko dana uoči prvenstva Evrope sjeo na klupu “lavica” i naslijedio Pera Johansona, koji je u prethodne tri godine bio na toj poziciji. Rasmusen je dobro poznato ime u evropskim rukometnim krugovima, a prije četiri godine je kao trener Bukurešta iznenađujuće osvojio Ligu šampiona.

“Veoma sam srećan što sam ovdje. Prije tri dana bio sam na putu kući, a sada sjedim ovdje sa vama. Znam da ste u ovom poslu jednog dana na jednom, a drugog dana na drugom mjestu. Ponosan sam što ću moći da nastavim posao koji su prethodno radili Dragan Adžić i Per Johanson”, rekao je Rasmusen.

Danac je zadovoljan što će u stručnom štabu biti Bojana Popović, koja je u dresu “lavica” ostvarivala sjajne rezultate, a posljednjih godina je pratila razvoj naših rukometašica u ekipi Budućnosti.

“Imao sam sreću što ću sarađivati sa Bojanom Popović i Gojkom Vučinićem. To je veoma bitno za mene, naročito Bojana, koja zna igračice možda i bolje, nego što one sebe poznaju. Vjerujem da možemo da uradimo nešto dobro zajedno. Ovaj tim će biti bez Milene Raičević, koja je možda najvažnija igračica ove ekipe. I za mene je ovo izazov jer nikada nisam preuzeo neki tim nekoliko dana pred veliko takmičenje, ali volim izazove i u svakom meču će moja ekipa ići na pobjedu, pa ćemo na kraju prvenstva pogledati šta smo uradili”, istakao je danski trener.

Pripreme za EURO naš tim je počeo danas u Podgorici, a prvenstvo će startovati već 3. decembra, a pored domaćina Danske rivali “lavicama” u grupnoj fazi biće nacionalni timovi Francuske i Slovenije.

Send this to a friend