Rukomet

Rat na terenu dobrih prijateljaa

Malo je falilo, samo gol sa sedam metara, pet sekundi prije kraja, da Budućnost šokira ekipu Bukurešta, prvog favorita za osvajanje ovodgodišnjeg trofeja Lige šampiona. Sanji Premović, nažalost, odbranila je šut sa sedam metara raspoložena rumunska reprezentativka Paula Ungureanu, a rezultat na semaforu je ostao nepromijenjen 23:24!

Budućnost je u prvom prijateljskom meču, od ukupno 11 do početka Lige šampiona, bez pomoći Katarine Bulatović u napadu, uz nekoliko minuta u odbrani, i uz malo veću minutažu Anđele Bulatović (falile su još kapitenka Milena Raičević, golmanka Zogbi, pivot Godeč i još neke mlađe) odigrala utakmicu u ritmu i sa kvalitetom dostojnog fajnal-fora Lige šampiona.

Zbog toga je nakon meča s punim pravom trener Dragan Adžić mogao da bude mnogo zadovoljniji, a protivnički tabor manje, jer da na golu Bukurešta sinoć nije bilo raspoloženog golmanskog para i Kristine Neagu, ko zna u kojem smjeru bi utakmica otišla. Realno, na papiru mnogo kvalitetniji tim, nije imao rješenja za odbranu “plavih” koja je u prvih devet minuta primila gol, sa sedam metara, a postigla šest!

Podgoričanke su vodile 6:1, zatim 7:2, krajem devetog minuta, a onda je serijom od 5:0 drim tim iz Rumunije uspio da se vrati u meč. Više tehničkim greškama i promašajima “plavih”, bilo ih je mnogo, ali iz opravdanog razloga završavaju drugu sedmicu visinskih priprema u Kolašinu, gdje je akcenat stavljen isključivo na fizičku snagu. Sa druge strane, Bukurešt je od 16. jula na
okupu!

Prva od ukupno dvije utakmice između dva šampiona pokazala je sve ono zbog čega se voli sport. Bilo je i grube igre, dva crvena kartona, isključenja u parovima, sjajnih akcija, golova sa devet metara, lakih golova, odbrana, ali i tehničkih grešaka, stoje bilo i opravdano. Budućnost je zbog umora i manjka u rotaciji, ali i zbog toga što su neke od igračica bile opterećene već u ranoj fazi sa po dva isključenja (Jauković 15. minut, Laslo crveni karton drugo poluvrijeme) do kraja odmora primila, i to u finišu, neke lake golove. Gošće su na odmor otišle sa razlikom od “plus 3, u drugom poluvremenu vodile i sa četiri gola, ali u posljednjih devet minuta, nijesu dale gol. Domaće su postigle tri, a pet sekundi prije kraja imale sedmerac za remi…

Send this to a friend