Rukomet

Stižu Mehmedović i Rajčić

foto: https://swe2016.ehf-euro.com/

Danas će se kompletirati ženska rukometna reprezentacija. Stižu Majda Mehmedović i Marina Rajčić (imale obaveze u Bukureštu i Mecu), u ponedjeljak putuju za Poljsku, a u srijedu igraju prvi derbi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Rival je najteži.

„Čeka nas atraktivan i najteži rival u grupi, vođen sa Kingom Ahruk koja u reprezentaciji igra odlično, opušteno i slobodno, tu je još izvanredna Kudlač. Pokreću ekipu, a ostale ih dobro prate. Poljska je na Svjetskom šampionatu u decembru prošle godine pobijedila Švedsku i iznenadila polufinalistu. Poslije Rasmusena, koji je uveo sistem i brzu igru, sigurno da Poljska nije kao što je ranije bila. Postao je ozbiljan protivnik i ekipa koju moramo ozbiljno spremiti. Od danas smo sve na okupu, nadam se da ćemo posložiti kockice. Eto, ni za Svjetsko prvenstvo nijesmo imali vremena da se spremimo, a donekle smo i uspjeli. Nadam se da ćemo ovog puta uspjeti da nadomjestimo nedostatak vremena“, ispričala je Itana Grbić.

Nacionalni tim je sa povratkom iskusnijih igračica, posebno Anđelom Bulatović, dobio krila. Sa Majdom Mehmedović, zbog povrede propustila Svjetsko prvenstvo, Crna Gora može puno.

„Realno bolja smo ekipa, još sa Anđelinim i Majdinim povratkom… To je praktično ekipa koja je nosila sve najbolje rezultate. Ali, to ništa ne znači, puno puta se pokazalo da papir ne igra ulogu. Poljakinje su pobjedom nad Šveđankama, koje su kasnije stigle do polufinala, najbolji primjer daje samo teren mjerilo. Sigurna sam da ćemo sa iskusnijim igračicama, uz Anđelu i Majdu, pojačati odbranu i dobiti sigurniji napad“.

Krilo Budućnosti najviše raduje povratak krila iz Bukurešta.

„Majda je najbolje krilo na svijetu. Srećna sam što je sa nama i što ću moći da učim od nje. Puno znači. Vjerujem da selektor računa i na mene, nije bitno sa koje pozicije. Mislim daje bio zadovoljan i zbog igre u klubu“.

Crnogorke u Poljsku idu na pobjedu.

„Realno, očekivanja treba da su najveća. Najhitnije da smo sve zdrave i da se dobro osjećamo. Onda pobjeda neće doći u pitanje“, poručila je Grbić.

Send this to a friend