Rukomet

Tim ruši skup zvijezda

foto: zrkb.me

Legendarna Alison Pino, kao i njena saigračice iz šampionskog sastava Francuske sa posljednjeg Evropskog prvenstva Paulin Koatanea.

Tu su najbolji strijelac Lige šampiona trenutno Ana Gros, Španjolka Marta Mange, srpske reprezentativke Slađana Pop-Lazić i Jovana Stoiljković, dvije poznate golmanke Flipa Iden i Kleopatra Dalo… I bez Izabel Gulden (trenutno prekinula karijeru zbog trudnoće) jasno je da u Podgoricu stiže individualno super jak tim rukometašice Budućnosti u nedjelju od 19 sati napadaju francuski Brest.

Stiže skup zvijezda, ali i ekipa koja je zakucana za dno grupe 1 glavne runde Lige šampiona.

“Vjerovatno još nisu postali tim”, bio je odgovor Dragana Adžića na pitanje šta je to što fali Brestu. “Sigurno jedan od najskupljih sastava u Ligi šampiona, što se ne bi reklo po rezultatima”.

Borba za ključne bodove

Ono što je mnogo bitnije od sastava Bresta za Adžića je njegov tim, koji bi trijumfom praktično već nakon tri kola obezbijedio plasman u četvrtfinale.

“Znamo šta nas čeka, šta treba da popravimo u odnosu na meč u Rostovu (poraz) i na Kopenhagen (pobjeda) i vjerujem da idemo u tom pravcu i da ćemo mi biti ti koji će osvojiti ključne bodove za četvrtfinale, a ne Brest”, dodao Adžić.

Biće to prvi međusobni meč Budućnosti i Bresta u Ligi šampiona, ali nepoznanica ne može biti…

“Puno mečeva su igračice Bresta igrale protiv nas i reprezentacije Crne Gore i moramo se spremati za njihovo najbolje izdanje. Znamo da ova Budućnost izvlači maksimum iz iskusnih i kvalitetnih igračica”, jasan je Adžić.

Drugačiji od Meca

U prvoj fazi Lige šampiona Budućnost je već igrala sa jednim francuskim timom protiv Meca, sa kojim će se očigledno i do kraja boriti za jedno od prva tri mjesta u grupi 1.

“Nije Brest za upoređivanje sa Mecom koji ima kompletno francuski sistem, sa dominatno domaćim igračicama i drugačije su vođene”, smatra Adžić. “S druge strane ovdje se radi o individualnim kvalitetima, a onda je moguće da neko od njih ima svoje najbolje veče. Nadam se da ćemo tome odgovoriti, slaviti i napraviti krucijalan korak za četvrtfinale i borbu za što bolju poziciju.”

Koliko će im nedostajati Gulden?

“Drugačije sada igraju, jer Gulden ima svoj stil koji je prenijela na Brest. Alternativa je Pino koja se puno više ostvarila od nje, tako da nema tu puno razlike uopšte. Meni, kao treneru, veća prednost je Pino”, jasan je Adžić.

Rukomet i(li) košarka

Trofejni stručnjak se nada dobroj posjeti na tribinima, iako…

“Iako u istom trenutku igraju i košarkaši Budućnosti protiv Partizana, volio bih da posjeta bude kao na prošlom meču, a i igrom u Rusiji smo zaslužili da nas navijači podrže da pobijedimo veliku ekipu kao što je Brest”, poručio je Adžić.

Razloga je dovoljno…

“Vjerujem da će publici biti interesantno da vidi trenutno najboljeg strijelca Lige šampiona i igračice koje su osvojile Evropsko prvenstvo ili one koje su nocioci igre u reprezentacijama Srbije i Slovenije”, zaključio je šef struke Budućnosti.

Send this to a friend