Rukomet

Ujkić: Polako u nove izazove

foto: zrkb.me

“Samo zdravlje da nas posluži, a kvalitet koji imamo kad tad će da izađe na vidjelo. Očekuje nas sezona izazova, nećemo se opterećivati rivalima, gledaćemo u svoje dvorište pa ćemo da vidimo kako će sve da ispadne.” – kazala je Dijana Ujkić, desno krilo „plavih”, koju i na ličnom planu očekuje dosta posla.

Budućnosti od petka ulaze u novu fazu priprema, na redu su turnirske utakmice, kojima je prethodio žestok rad u Kolašinu, sparing treninzi i mečevi sa Astrahanom i Krimom u Podgorici.

“Bilo je odlično, puno utakmica smo odigrali, prijalo nam je, a radili smo dosta na nekim detaljima, kao na primjer u odbrani. Ovo je mlada ekipa koja mora još da uči i koja se polako uhodava za ono što je čeka od oktobra u grupnoj fazi Lige šampiona. Znamo dobro koliko je odbrana važna i koliko Budućnost vodi računa o ovom segmentu igre. Za nas je to najvažniji dio, a neke nove stvari smo vježbali i vjerujem da ćemo od oktobra pokazati koliko su dobre. Zaista smo odlično radili u ovom periodu.”

,,Plave“ će u četvrtak na put, dan kasnije u Ljubljani je zakazan okršaj sa austrijskim Hipom, a naredna dva duela su u subotu sa domaćinom Krimom i Podravkom iz Hrvatske.

“Ubjeđena sam da ćemo sa manje umora odigrati prvi od dva turnira, koja nas čekaj u u ovoj i u narednoj sedmici. Rivali su kvalitetni, mislim da možemo na pravi način da odgovorimo zadacima. Tim prije što će nam noge i ruke biti lakše. Nakon Kolašina i žestokog rada osjetio se umor, ali je već od danas bolje.”

Igračice najtrofejnijeg crnogorskog kluba nemaju velike, a najmanje šampionske ambicije u ovoj sezoni. Cilj je da se u februaru naredne godine ostane u Evropi, a to znači da će u grupnoj fazi morati da odigraju i više od onoga koliko zaista mogu.

“Daleko je Liga šampiona. Spremamo se, radimo najbolje što možemo, a vjerujem da će nam veliki broj utakmica, jer nakon povratka iz Ljubljane sparingovaćemo sa mađarskim Vašašom, omogućiti da u najboljem stanju sačekamo oktobar i premijerni meč u Ligi šampiona” – istakla je Ujkić.

Ima li treme, pritiska, od tebe se puno očekuje u ovoj sezoni?

“Treme ima, normalno, a ne bilo dobro da me pritisak savlada. Mislim da neće i nadam se da ću na najbolji način opravdati ukazano povjerenje.” kazala je Ujkić.

Send this to a friend