Rukomet

Veliki broj isključenja poremetio plan igre Budućnosti

Derbi drugog kola glavne runde Lige šampiona u Rusiji između Rostova i Budućnosti pokvarili su arbitri iz Mađarske.

Neujednačeni kriterijum u kojem su “plave” od ukupno 60, igrale 24 minuta sa igračicom manje, najvećim dijelom je uticao na poraz od dva gola. Rezultatski su čak i dobro prošle, jer su u posljednjih desetak minuta, opterećene isključenjima, izgubile utakmicu.

“Bilo je dobrih stvari, ali i grešaka. Igrali smo 24 minuta sa igračicom manje, teško objasniti situaciju, kao što je bilo teško doći do igre i imati koncentraciju u tom periodu. Istina, nijesmo im dozvolili da igraju svoju igru, ali je do izražaja došla Ana Sen, koja do sada nije pružala ovakve partije. Napravili smo grešku, nijesmo smjeli da dozvolimo da igra na taj način. Bila bi potpuno druga priča da smo je zaustavili. U svakom slučaju, ne možemo sa jednim dijelom utakmice biti nezadovoljni. Bili smo opterećeni isključenjima, Tanja je u 26. dobila crveni karton, a Dina dva minuta kasnije drugi put je bila isključena”, istakla je kapitenka Milena Raičević.

Falili su golovi sa devet metara?

“Čini mi se da je Rostov jedan ili dva gola dao sa devet metara, a uspjeli su da pobijede. Naš napad nije bio loš, dali smo 22 gola, a 24 minuta igrali sa igračicom manje. Nekad smo i do iznemoglosti igrali i nalazili rješenja. Istina, laki golovi su prava stvar, ali ne mogu uvijek da se postignu. Nije jednostavno, potrebno je malo sreće. Teško je pričati o napadu i odbrani ako smo se branili sa pet igračica.”

Bili ste bolji u odbrani sa igračicom manje i “šest na šest” u odnosu na prvi meč protiv danske ekipe?

“Velika je razlika u odbrani. Bolje smo igrali, znali smo da se moramo popraviti i jesmo, do odmora smo primili 13, nakon odmora 11 golova. Do osmog minuta bilo je 1:0, a u 15. minutu 3:3. Imali smo baš dobre periode što se tiče napada i odbrane.”

Da li vas je Rostov iznenadio u nekom segmentu igre?

“Prije smo sebe iznenadile sa onoliko isključenja. Teško je, zaista, komentarisati utakmicu nakon 24 minuta sa igračicom manje. Spremali smo taktiku “šest na šest”, koju do kraja ili do pola nijesmo sproveli. Ne sjećam se kad smo poslednji put imali ovoliko isključenja.”

Krila su bila stabilna i hitra?

“Bila su sjajna u Rostovu. Koristila su situacije i u odbrani bili dobri. Uradili su veliki posao. Nina Bulatović nije imala u prvom meču sjajan skor, a u Rusiji je bila mnogo sigurnija i dala lijepe golove. Tek će pokazati što može i dosta će nam koristiti.”

U nedjelju igrate sa Brestom, kiks zabranjen?

“Naravno. U grupnoj fazi nijesmo smjeli neke kiksve da imamo i da dođemo do situacije da moramo biti zabrinuti za prolaz. Ako želimo da idemo na fajnal-for, što je želja, ne smijemo da imamo kikseve. Moraćemo ozbiljno da igramo i borimo za bolju poziciju zbog protivnika u čevrtfinalu”, poručila je Raičević.

Send this to a friend